fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Câștigă volumul „Scrieri (1914-1926)”, de Antonio Gramsci, apărut la Adenium

UPDATE. Avem și rezultatul concursului. În urma tragerii la sorți, cartea oferită de Editura Adenium va ajunge la ”martin iulia crina”. Felicitări tuturor pentru participare, vă așteptăm și la alte concursuri.

Aici aveți linkul către serviciul de trageri la sorți folosit la acest concurs.

Concursul organizat de Adenium și Bookuria are ca premiu un exemplar din volumul „Scrieri (1914-1926)”, de Antonio Gramsci, apărut la Adenium.

Perioada de concurs: 25 ianuarie – 7 februarie 2016.

Pentru a participa la concurs trebuie să respectați pașii de mai jos:

1. Răspunde printr-un comentariu la întrebarea: Cum se numește colecția editurii Adenium inaugurată de volumul „Scrieri (1914-1926)”, de Antonio Gramsci?

2. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru. O poti face de aici.

3. Like si share la postarea noastra de concurs de pe Facebook. Click aici pentru postare.

Nu acceptam decat o singura inscriere de la fiecare adresa IP. Vrem sa acordam sanse egale tuturor participantilor. Câștigătorul volumului oferit de Editura Adenium va fi desemnat prin tragere la sorți.

Mult succes!

gramsciDespre carte

Prin volumul „Scrieri (1914-1926)”, Antonio Gramsci revine în spațiul românesc cu articole publicate în presa socialistă italiană. Cititorul român are prilejul să întâlnească un mare spirit al gândirii marxiste italiene și mondiale, a cărui influență a trecut dincolo de cercurile comuniste, devenind un reper pentru stânga și dreapta contemporane. Volumul a apărut în traducerea Ioanei Cristea Drăgulin și este îngrijit de Guido Liguori şi Sabin Drăgulin.

Despre autor

Antonio Gramsci este, după Niccolò Machiavelli, al doilea mare gânditor politic italian publicat și tradus în Italia și în străinătate. Gramscianismul reprezintă un fenomen cultural recunoscut la nivel mondial, ce se regăsește în țări ca Marea Britanie, SUA, India sau America Latină.

Pentru ca destinul intelectual al lui Gramsci în cultura română să aibă un parcurs fericit, Adenium a inițiat colecția „Biblioteca Gramsciana”, în care se vor publica traduceri din opera lui Gramsci și alte lucrări de referință. Coordonatorul acestei colecții este conf. univ. dr. Sabin Drăgulin (Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București), iar comitetul științific este alcătuit, în ordine alfabetică, de: Vito Buono (Centrul interuniversitar de cercetare a studiilor gramsciene al Universității „Aldo Moro” din Bari), Angelo Chielli (Universitatea „Aldo Moro” din Bari), Ioana Cristea Drăgulin (doctor în științe politice), Angelo d’Orsi (Universitatea din Torino), Lea Durante (Universitatea „Aldo Moro” din Bari), Guido Liguori (Universitatea din Calabria), Laura Mitarotondo (Universitatea „Aldo Moro” din Bari), Gheorghe Stoica (Universitatea din București) și Silvio Suppa (Universitatea „Aldo Moro” din Bari).

bogdan
Total
0
Shares
23 comments

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Lego

Mini-set LEGO împreună cu Gazeta Sporturilor

Next Article
creatorii de manechine

Creatorii de manechine, de Craig Cliff

Related Posts

Total
0
Share