fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Cum sa reusim in afaceri din carti scrise de specialisti

carte-ozanaFaptul ca Ozana Giusca, autoarea cartii pe care o analizez acum, ca antreprenor, a fost intr-o situatie de unde nu a gasit nici o iesire, nu e noutate pentru nici un tanar antreprenor. Da, in aceasta situatie s-a aflat Ozana in perioada 2008-2009, cand afacerea ei a fost afectata semnificativ de criza si aproape a intrat in faliment.

Faptul ca, in cautarea solutiei pentru a-si salva afacerea, Ozana a participat la conferinte, seminarii, summituri in cadrul carora antreprenori de succes, experti de business cu reputatie internationala impartasesc audientei metodele folosite de ei pentru a reusi in afaceri, iarasi, nu e e ceva nou.

Realitatea ca Ozana, care detinea deja un MBA de la prestigioasa Cass Business School, a investit in acest fel peste 100,000 euro pentru a identifica noi tactici si strategii de business care sa o ajute sa iasa din impas, nu e fi de mirare. Politica in afaceri este: “investesti si castigi”. Rezultatele nu s-au lasat asteptate: afacerile Ozanei deservesc acum clienti din intreaga lume.

Nici macar faptul ca Ozana Giusca este de origine romana, om de afaceri de succes si membra in Consiliul Director al renumitei Cass Business School, CEO si fondator al Tooliers, prima platforma cu instrumente de crestere a afacerilor mici si mijlocii, precum si al grupului de firme Bridge Europe Consulting specializat in consultanta manageriala si antreprenoriala, nu este un lucru imposibil. Precum stim, Romania nu duce lipsa de tineri inteligenti si capabili de mari reusite pe plan profesional.

Ce este, asadar, valoros in legatura cu cartea Ozanei Giusca, Shorcut to Business Success – 101 tactici de a duce afacerea la nivelul urmator, lansata recent la Bucuresti si Londra? Sa enumeram pe rand cateva argumente.

  • Din cunostintele acumulate astfel pe parcursul ultimilor ani, Ozana a reunit cele mai interesante strategii si tactici de afaceri in cartea sa.
  • Lucrarea, in limba engleza, este scrisa intr-un stil simplu si rapid de parcurs si redactata in formatul practic al unui caiet de exercitii.
  • In aceasta carte, Ozana demonteaza multe din miturile consacrate in business si ne invata cum sa reusim in afaceri intr-o epoca in care mediul economic este extrem de dinamic (“copiati, nu mai e timp sa descoperiti singuri”), interconectat (“nu munciti, ganditi, si accesati resurse care sa munceasca”) si globalizat (“actionati pornind de la scopul urmarit, resursele sunt la indemana…pe undeva”).
  • Desi Ozana este un antreprenor britanic de success de origine romana, autor si speaker international, expert in cresterea afacerilor mici si mijlocii, cu companii in Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si Romania, cunoaste foarte bine piata romaneasca si aceste strategii sunt simple, explicate eficient si la indemana antreprenorilor romani.
  • Lucrarea contine strategii si solutii simple si eficiente pentru dezvoltarea afacerilor. De exemplu, tactica nr. 5 se refera la Become the Confidant of Current and Potential Customers. Cum poate fi realizat acest lucru? Provide free information and offer free consultations or samples to your customers – spune Ozana si dezvolta ulterior, cu atentie si multiple informatii care sunt pasii ce trebuie urmati in acest sens.

Multimilionarul Gerry Robert, autor si speaker international, care a prezentat pe scene din intreaga lume alaturi de personalitati marcante din lumea afacerilor precum Sir Richard Branson, Tony Robbins si Donald Trump, este unul din mentorii Ozanei si cel care a inspirat scrierea acestei carti.

Dupa cei 50 de comunism, Shorcut to Business Success – 101 tactici de a duce afacerea la nivelul urmator, este, prin urmare, o carte mai mult decat necesara si binevenita, atat pentru specialisti cat si pentru publicul larg, dornic de informatii antreprenoriale.

O lucrare care depaseste granitele invataturii clasice educationale si ale carei rezultate se vor cuantifica cu succes in sistemul antreprenorial romanesc.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Intalnire cu Mos Craciun la Libraria Humanitas de la Cismigiu

Next Article

"Deseneaza frumos lumea din jur", de Fiona Watt cu 50% reducere + cadou

Related Posts

Total
0
Share