fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Scriitorii la Romană. La Diverta Romană – marti, 6 octombrie, de la ora 19.00

Despre cărți se discută la mare, în tren, în cafenele, într-o zi de duminică, în care ploaia se aude pe acoperiș.

De două ori pe lună, Diverta Romană vă propune să discutăm despre literatură împreună cu scriitori, critici literari, jurnaliști. Vom dezbate despre cărți și autori care au schimbat literatura și -de ce nu? – lumea.

afis-diverta

Începem prima ediție cu o discuție despre Ezra Pound, unul dintre cei mai fascinanți și mai influenți poeți ai secolului XX: poet modernist, a creat și promovat imagismul- un curent literar inspirat de poezia clasică din Japonia și din China, l-a susținut pe Mussolini, deși era un pacifist, și a stat închis într-o cușcă, imediat după al doilea război mondial.

În 2015 a fost publicată, pentru prima dată în limba romȃnă, o traducere a poemelor scrise de Pound între 1908 și 1920. Despre această traducere, precum și despre poezia și receptarea poeziei lui Pound, vor vorbi:

  • ANDREEA RĂSUCEANU
  • CEZAR GHEORGHE
  • Moderator: Emanuela Ignățoiu-Sora
  • La Librăria DIVERTA ROMANĂ (Piața Romană, nr. 5), 6 octombrie 2015, ora 19.00.

ANDREEA RĂSUCEANU este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti cu lucrarea Mahalaua Mântulesei, drumul către modernitate (2009). A publicat cronici, interviuri, articole de specialitate în reviste precum: Viaţa Românească, România literarăObservator culturalBucureştiul CulturalIdei în dialogConvorbiri literare etc. Este autoarea mai multor traduceri din limba engleză şi prefeţe. Prima ei carte, Cele două Mântulese (Editura Vremea, 2009), este o incursiune în istoria străzii Mântuleasa, bazată pe documente de epocă, în încercarea de a descoperi sursele mitologiei bucureştene valorificate în ficţiune de Mircea Eliade. A fost nominalizată la premiile României literare, ale Uniunii Scriitorilor din România şi la Marile Premii Prometheus, secţiunea Opera Prima. În 2013 a publicat Bucureștiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literară (Ed. Humanitas).

CEZAR GHEORGHE este critic literar, eseist şi critic de film; este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti, (Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii, 2012). Din 2008, este membru al redacţiei revistei Observator cultural, unde coordonează paginile dedicate filmului şi scrie eseuri despre literatură şi critică de film. În 2014 a publicat la editura Cartea românească volumul de eseuri Gândirea-cinema. Este prezent în volumul Trupul şi litera. Explorări critice în biografia şi opera lui Gheorghe Crăciun (coordonatori: Andrei Bodiu şi Georgeta Moarcăs, Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj-Napoca, 2012).

Comunicat Diverta

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Lansare de carte: "Singura pe Drumul Matasii. 80 de zile, 15 000 km, 2 500 de ani de istorie", de Sabina Fati

Next Article

Saptamana Dune - 50% reducere la seria Dune de Frank Herbert

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share