fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Aparitie noua in Colectia Himalaya de la Editura Herald: “Mintea in buddhismul Mahayana” de Geshe Rabten

mintea_in_buddhismul_mahayana_persp_mareCartea de fata conține descrierile fundamentale ale naturii, funcției si clasificarilor mintii in acord cu explicațiile din Abhidharma, prezentate in modul cel mai clar si inteligibil de Maestrul Geshe Rabten. Ca rezultat al desavarsitei sale stapaniri a Dharmei, nu doar in termenii ințelegerii intelectuale, dar si in cei ai realizarii complete, invațaturile sale sunt caracterizate de simplitate, claritate si precizie, ceea ce ii permite cititorului sa-si formeze o imagine lipsita de ambiguitate a subiectelor filozofice complexe si profunde.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=3fd1613df”]Cumpara cartea cu reducere de aici[/button]

El prezinta lucrurile intr-o asemenea maniera incat tema complexa a invațaturii nu ramane un joc de cuvinte intelectual arid, sau un divertisment al mintii, ci aduce intreaga tematica intr-o forma vie si tangibila ce poate fi comparata direct cu experiența proprie a fiecaruia, putand fi prin urmare aplicata la transformarea mintii. In ultima instanța, intreaga invatatura a lui Buddha nu este altceva decat o suma de metode pentru antrenarea mintii, dat fiind ca radacina tuturor suferințelor ca si sursa intregii fericiri exista in sfera mintii. Gonsar Tulku Rinpoche

Despre autor:
GESHE RABTEN RINPOCHE s-a nascut in Tibet in anul 1920 si a fost un Maestru de meditație deplin realizat. In 1964 devine unul din asistenții de filozofie ai S.S. Dalai Lama.

A scris un numar mare de carti importante asupra Dharmei, dintre care amintim: The mind and its functions, Rabten Choeling, 1978; Preliminary Practices of Tibetan Buddhism, LTWA, 1982; Song of the Profound View, Wisdom Publications, 1989; The treasures of Dharma, Rabten Choeling, 1997 (ed. Herald, 2004); Life of a tibetan Monk, Rabten Choeling, 2000 (Un lama tibetan in cautarea Adevarului, ed. Herald, 2010); Advice from a spiritual friend, Wisdom Publications, 2001.
Geshe Rabten a intemeiat mai multe centre de studii: Rabten Choeling in Elveția, Tashi Rabten in Austria, Ghe Phel Ling in Italia, Centrul Tibetan in Germania.

Referindu-se la viata si activitatea acestui eminent promotor al buddhismului tibetan, S.S. Dalai Lama spunea: “In afara de inspirația pe care viata lui Geshe Rabten ar putea sa o suscite., biografia lui le va oferi cititorilor un exemplu al modului in care calugarii din Tibet studiau si se pregateau.”

Se poate spune, pe drept cuvant, ca Geshe Rabten a fost principalul fondator al unei tradiții pure si complete a Dharmei in Europa.
Geshe Rabten a fost un eminent pionier al buddhismului tibetan in Europa. Incepand cu anul 1968, el a fost in contact cu discipoli occidentali in India. El a fost primul Maestru tibetan caruia Sfinția sa, cel de-al XIV-lea Dalai Lama, i-a incredințat personal misiunea de a preda Dharma occidentalilor. In 1975 Geshe a fost invitat in Elveția de catre comunitatea tibetana si de discipoli occidentali. In acelasi an, el a fondat cinci dintre cele mai importante centre de studii ale buddhismului tibetan in mai multe țari europene. Pana la moartea sa, el si-a consacrat intreaga energie in mod altruist ființelor, predandu-le invațaturile inspirate si consolatoare ale lui Buddha. Subiectele invațaturilor lui Geshe Rabten erau nelimitate, tratand atat probleme de logica, filozofie, psihologie, fenomenologie, cat si metode de meditație extrem de vaste si profunde din Sutre si Tantre sau doar sfaturi practice pentru viata cotidiana. Din fericire, o parte din invațaturile predate in Occident de catre Geshe s-au pastrat datorita tehnicilor moderne de inregistrare.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

60% reducere la eniclopediile pentru copii

Next Article

Pana la 75% reduceri in Targul de Paste de la Elefant.ro

Related Posts

Total
0
Share