fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

“Arta retelelor sociale”, de Guy Kawasaki, Peg Fitzpatrick

Obsesia pentru „like-uri” începe cu renunţarea la carbohidraţi, continuă cu un plus de fitness şi cu vizite regulate la stilist. Urmează cel mai important aspect pentru mulţi: jocul social media şi poziţionarea cât mai sus în această cursă mondială.

  • arta-retelelor-socialeCarte publicata in 2015 la Publica
  • Cumpara cartea la cel mai bun pret
  • Traducator: Emilia Vasiliu
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 145×205
  • Numar pagini: 192
  • ISBN: 978-606-722-048-3

Facebook, Twitter, Google, LinkedIn, Pinterest sau Instagram sunt locurile abstracte care au ajuns să controleze viaţa tuturor. Nu eşti pe reţelele de socializare, nu exişti. În faţa acestei obsesii planetare care ne mână să ne etalăm în amănunt vieţile (în timp ce acuzăm serviciile de informaţii că ne invadează viaţa privată…), specialiştii unui domeniu care este suficient de nou încât să nu fi putut genera, totuşi, specialişti, se grăbesc să ne spună care este secretul succesului ascensiunii. Aşadar, fideli ai insistenţei de a fi vizibili, atenţie la „scurtăturile” reuşitei:

  1. Fixaţi-vă avatarul – este primul lucru pe care îl judecă oamenii. Trebuie să fie o poză asimetrică, neapărat realizată special pentru acest scop şi nu tăiată din vreo imagine de telefon. Poza trebuie să spună despre voi că sunteţi plăcuţi, de încredere şi competenţi.
  2. Împărtăşiţi „en gros”. Cu cât mai multe informaţii au oamenii despre voi, cu atât aveţi şanse mai mari să fiţi luaţi în serios. Conectarea va creşte proporţional cu lucrurile în comun pe care le aveţi cu alţii.
  3. Adăugaţi o poză la fiecare postare, dublând astfel eficacitatea mesajului. Şi mai bine, adăugaţi patru poze…
  4. Faceţi poze cât mai bune, respectând reguli simple cum ar fi aceea ca imaginea să fie mai mult largă decât înaltă sau ca în momentul capturării, lumina să fie în spatele obiectivului vizat.
  5. Programaţi-vă postările în aşa fel încât acestea să ajungă cu prioritate la unele persoane atunci când aveţi un interes ca acest lucru să se întâmple.
  6. Postaţi cel puţin o dată pe zi. „Percepeţi social-media ca pe obiceiul de a vă curăţa dinţii, dar cu beneficii mult mai mari: relaţii, vizibilitate, amuzament”. Accesibile, aceste deziderate cer totuşi puţin efort.
  7. Rămâneţi concentraţi şi pozitivi. Este relativ greu, cel puţin o vreme, să ai succes în social media. Mulţi urmăresc mai mult decât postările, urmăresc şi reacţiile, deci stabiliţi ţinte înalte (având puterea să nu cădeţi în capcana numerică, ci să selectaţi calitativ contactele) şi continuaţi.

Prin respectarea acestor reguli, experţii în reţele de socializare promit numai lucruri bune: veţi fi mai supli, mai sănătoşi şi mai populari ca niciodată.

Cumpara cartea “Arta retelelor sociale”, de Guy Kawasaki, Peg Fitzpatrick: eMAG / Elefant / Libris

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Jurnalul unui adolescent timid”, de Stephen Chbosky

Next Article

24 de ani cu Editura Nemira. Surprize pentru cititori

Related Posts

Total
0
Share