fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Comunicarea in cuplu

happy-coupleO buna comunicare in cuplu nu inseamna ca nu exista probleme sau ca cei doi sunt intotdeauna de acord in opiniile lor, insa problemele au toate sansele sa fie rezolvate atunci cand partenerii se exprima liber si deschis.

Cuplurile care isi doresc o relatie de calitate lucreaza constant la ea. Comunicarea este plusul unei relatii sanatoase. Aceasta le permite celor doi sa faca schimb de mesaje de dragoste si alte emotii. Inseamna mai mult decat simpla vorbire, necesita abilitati de ascultare si exprimarea gandurilor si sentimentelor.

Buna ascultare este cheia pentru dezamorsarea problemelor. Un bun ascultator face mai mult decat sa auda cuvinte, acesta interpreteaza comportamente, emotii si raspunde in mod adecvat. Este importanta concentrarea asupra exprimarii nonverbale a sentimentelor, in egala masura cu cea a cuvintelor rostite.

Multi oameni presupun ca partenerul de viata le cunoaste nevoile, sentimentele si parerile, desi nu le-au verbalizat niciodata cu adevarat. Multi au asteptarea de a li se citi gandurile, iar acest lucru ii impinge spre rezultate negative: neintelegeri, durere, dezamagire.

Pentru a evita aceasta greseala, solutia este sa ne exprimam gandurile in maniera cea mai clara, onesta si pozitiva cu putinta.

Comunicarea joaca un rol important in satisfactia resimtita de parteneri in casnicie. Daca ne dorim o comunicare mai buna, este bine sa intelegem diferentele intre stilurile de comunicare. Este important sa se incerce intelegerea stilului de comunicare al celuilalt si sa i se raspunda in consecinta. Cuplurile trebuie sa stie ca nu exista un secret al comunicarii, ci trebuie exersata.

Relatia de cuplu ofera un loc sigur pentru a impartasi sentimente, temeri, vise si sperante. Cuplurile pot face un efort de a gasi timp necesar pentru a vorbi mai des.

In concluzie comunicarea inseamna disponibilitate de a sti sa cerem, sa daruim, sa primim si sa refuzam. Inseamna a hrani relatia permanent, inseamna drumul drept catre inima celuilalt.

Descopera sfaturi despre comunicarea in cuplu si in cartile de aici.

Psiholog Hortensia Stefan

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Black Week continua la elefant cu mari reduceri la carti, jocuri si jucarii

Next Article

"Prea multa fericire" de Alice Munro, de astazi la toate punctele de difuzare a presei

Related Posts

Despre emotii…

Cum ne gestionam emotiile? De ce ne lasam coplesiti de emotii? Ce anume ne declanseaza emotiile? Atunci cand…

Increderea in sine

Intr-o viata intalnim multe provocari, dar cel mai adesea adevaratele provocari sunt cele care tin de propria persoana.…

Total
0
Share