fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

„Destinul lupului singuratic”, de Adrian Christescu. În curând, la Adenium!

În curând, la Adenium, va apărea romanul „Destinul lupului singuratic”, de Adrian Christescu. Volumul face parte din Colecția Punct. RO, care promovează literatură română contemporană.

destinul-lupului-singuratic

Despre carte:

Acțiune palpitantă, suspans, momente dramatice, situații-limită, trădare, dragoste și camaraderie, meandrele ascunse ale unei grave crize financiare mondiale, declanșată în 2008, și măsurile drastice hotărâte, la cel mai înalt nivel, de marile puteri pentru eliminarea vinovaților.

Totul alcătuiește un captivant puzzle, care se întregește fie în decorul unor capitale europene, Paris, Londra, Bruxelles, București sau Budapesta, fie în peisajul exotic al vreunui paradis fiscal din Caraibe. Iar pe fundalul evenimentelor economice, sociale și politice, derulate într-un larg interval de timp, se proiectează personalitatea seducătoare a celui ce devine un factor determinat în executarea deciziilor dure, menite să restabilească normalitatea.

Virgil nu este un super erou și nici un asasin plătit. El este, pur și simplu, un bărbat puternic, înzestrat cu o structură fizică de fier și cu un mental deplin echilibrat, un soldat perfect antrenat în misiunile din teatrele de război apărute în Europa la sfârșitul secolului trecut. Un maestru al supraviețuirii în condiții cumplite, un luptător implacabil pentru apărarea, cu orice preț, a principiilor care ar trebui să ne călăuzească oricând, oriunde.

Despre autor:

Adrian Christescu s‑a născut în 1968 în Târgu Mureș. A absolvit Liceul „Alexandru Papiu Ilarian” (1986), a urmat cursurile Facultății de Hidrotehnică din Iași (1988‑1993) și pe cele ale Facultății de Drept din cadrul Universității „Mihail Kogălniceanu” (2004‑2008). Din 1992, a lucrat în vânzări pentru diverse societăți comerciale, iar în prezent este managerul propriilor sale companii. A colaborat în calitate de editorialist la Ziua de Iași (2006‑2007), după care și‑a continuat activitatea publicistică pe blogul personal. Volumul său Trofeul (povestiri, 2011) a primit premiul pentru debut în proză la Salonul Internațional de Carte din Iași.

La Editura Adenium este în curs de apariție romanul „Destinul lupului singuratic”.

Citiți, în exclusivitate, un fragment din volumul „Destinul lupului singuratic”, în curs de apariție la Editura Adenium, în colecția Punct RO. Proză.

„Se auzi un click și apelul se întrerupse. Virgil se uită nedumerit la telefon, apoi deschise laptopul de pe masa de lângă șemineu. După zece minute închise calculatorul și rămase în fotoliu privind îngândurat la buștenii care ardeau în vatră. Ori de câte ori a vrut să-și orânduiască altfel parcursul existenței sale, râvnind la normalitatea și liniștea, poate monotonă, trăite de majoritatea semenilor, viața l-a readus pe drumul aparte hotărât de ea, obligându-l să se confrunte cu fantasmele de care credea că a scăpat demult. Și atunci, de ce să se mai opună?! Ce sens ar avea?…

Cândva se socotise un norocos din naștere, un adevărat ales al sorții. Și asta nu pentru că se bucurase de ceea ce aproape toți aveau încă din momentul când deschid ochii, oriunde: o familie, dragoste și un cămin în care, oricât de sărăcăcios ar fi, să te simți acasă. Lipsindu-i toate acestea, s-a avut doar pe el! De fapt, acesta fusese norocul său. Și, cu siguranță, ghinionul multora.

Acum, trecut de mult de jumătatea vieții, experiența îi demonstrase că pentru a ajunge aici fusese dăruit cu tot ceea ce era necesar pentru ca el să supraviețuiască în confruntarea cu imposibilul. Da, el era un supraviețuitor! Aruncat de timpuriu într-un deșert înghețat în care, pentru a-l traversa, trebuie să știi și să poți să treci dincolo de bine și de rău, el, tenace și implacabil, călăuzit de Destin, și-a croit drumul și a fost propriul său Creator, dăruindu-și o lume în care fericirea putea fi trăită. Altfel. Înfruntând pericole inimaginabile, depășind situații limită aparent de netrecut, Virgil își făcuse loc printre ceilalți, împotriva lor, și își construise această lume, căminul său. Locul unde, împreună cu cei foarte puțini aleși, putea să iubească, să se bucure de împlinirile altora și să trăiască ca un om fericit!

Iar pentru cei care îi nesocoteau voința și încercau să distrugă ceea ce clădise cu imensă trudă, nu avea nicio milă. Vor trebui să stea față în față cu el în deșertul înghețat în care crescuse, învățându-i cumplitele reguli. Va fi peste tot în jurul lor, în mintea lor, ca un spirit al răzbunării care plutește peste ținuturi nesfârșite de gheață. Își va apăra lumea lui cu orice preț, iar dacă va muri luptând, moartea va fi o izbăvire!”

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Top Elefant: cartile alese de romani in august 2015

Next Article

Top 10 carti recomandate de Bookishstyle.ro

Related Posts

Total
0
Share