fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

“Ghidul tehnoredactorului. De la print la eBook” (eBook)

ghidul tehnoredactorului de la print la ebookGhidul tehnoredactorului. De la print la eBook, scris in colaborare de Vlad Puescu si Victor Jalba-Soimaru, isi propune sa fie „un manual de utilizare“ pentru cartile electronice, o specie editoriala inca insuficient cunoscuta si agreata pe piata editoriala din Romania. Tocmai din dorinta de a sublinia faptul ca eBookurile nu sunt „bastarzii“ industriei editoriale, asa cum poate le mai percep inca unii, ci o etapa fireasca, necesara si, de ce nu, chiar superioara in evolutia acesteia, ghidul propune, in primele sale capitole, o istorie a cartii in diacronie, de la anticele tablite de lut si suluri de papirus la forma contemporana a cartii.

Citeste aici un fragment din carte

Partea a doua a ghidului, cu caracter tehnic si specializat, se ocupa de procesul de tehnoredactare in ansamblu atat pentru editia tiparita a unei carti, cat si pentru formatul sau digital, intr-un demers amplu, care pleaca de la discutarea problemelor de software aferent productiei, sisteme de operare, layouturi de tastatura, utilitare, pluginuri, extensii si scripturi, pana la pregatirea si importarea textului in formatul de paginare si aspectele legate de punerea in pagina a unei carti (formatul, corpul de litera, stiluri, grafica, pozitionarea notelor ilustratiilor si tabelelor), dar ajungand sa abordeze si problemele pe care le presupune trecerea pe print in editia digitala (metadate, introducerea copertei, optiuni specifice de export catre ePub, optiuni de validare).

Cumpara cartea cu reducere de aici

Ghidul tehnoredactorului… are meritul de a propune si o lista de referinte bibliografice esentiale, nu neaparat ca o anexa la carte, cat intretesute pe tot parcursul textului, in curgerea fireasca a procesului de expunere, interpretare si explicitare a informatiilor.

 

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Targ de Carte: 2 zile cu reduceri si exclusivitati

Next Article

O țară care nu se satură niciodată (recenzie la cartea "Epoca de fier", de J. M. Coetzee)

Related Posts

Total
0
Share