fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lista Anutei: Zece romane frumoase foc ale Editurii Epica

Desi nu are inca multe carti in portofoliu, Editura Epica se poate lauda cu romane foarte interesante. Acestea sunt destinate adolescentilor insa parerea mea este ca pot fi citite la orice varsta. Nu strica sa ne amintim de liceu si sa ne amintim de prima dragoste, nu? Acestea fiind spuse pana saptamana viitoare va urez lecturi placute. :)

Descrierile cartilor de mai jos apartin librariilor online pe care le recomandam. Pentru mai multe informatii despre fiecare carte in parte puteti folosi Google, cu siguranta veti gasi recenzii sau articole care sa va dea mai multe amanunte. Spor la citit!

1. “Girl Online” de Zoe Sugg

girl online

Sub numele de Girl Online, Penny scrie pe blog despre cele mai ascunse sentimente ale ei, despre prietenie, baieti, familia ei ticnita si despre atacurile de panica ce incepusera sa-i domine viata. Cand lucrurile incep sa se inrautateasca, familia ei o ia pe sus si o duce la New York, unde il intalneste pe Noah, un tanar american chipes care canta la chitara. Fara de veste, Penny se indragosteste si surprinde fiecare clipa a trairilor ei in cuvintele scrise pe blog. Dar Noah are si el un secret. Unul ce ameninta sa-i distruga lui Penny anonimatul si cea mai stransa relatie de prietenie…pentru totdeauna.

2. “Cerul e pretutindeni” de Jandy Nelson

cerul-e-pretutindeni

Ar fi trebuit sa mor de atata suferinta, nu sa ma indragostesc…
Lennie este o tanara de 17 ani, canta la clarinet si iubeste foarte mult cartile. Isi duce viata, linistita si multumita, in umbra expansivei sale surori mai mari, Bailey. Insa, cand Bailey moare subit, Lennie e catapultata in mijlocul scenei propriei sale vieti – si, in pofida experientei sale nule in privinta baietilor, se trezeste dintr-odata osciland intre doi. Toby este fostul iubit al lui Bailey; durerea pierderii din sufletul lui o oglindeste perfect pe cea a lui Lennie. Joe este sosit recent in orasul lor, tocmai din Paris, si este posesor al unui zambet atat de magic precum talentul lui, fiind un foarte bun interpret la chitara clasica. Pentru Lennie, unul e soarele, iar celalalt luna. Unul incearca sa o scoata din suferinta crunta, iar celalalt o consoleaza in aceasta. Dar cand cei doi se intersecteaza, universul lui Lennie e pe cale sa explodeze…

3. “Marea calatorie a lui Amy si Roger” de Morgan Matson

marea-calatorie-a-lui-amy-si-roger_

Amy Curry are parte de un an groaznic. Mama ei a hotarat sa se mute in celalalt capat al tarii si are nevoie de Amy ca sa aduca masina lor din California in Connecticut. Exista insa o mica problema: de la moartea tatalui ei, din primavara trecuta, Amy nu a mai fost capabila sa se urce la volan. Cu aceasta ocazie, intra in scena Roger, fiul in varsta de nouasprezece ani al unei vechi prietene de familie, care se dovedeste a fi neasteptat de atragator… dar are si el problemele lui de rezolvat.

Amy nu isi planificase ca in aceasta calatorie sa cunoasca oameni noi si sa ajunga sa se impace cu moartea tatalui ei. Iar Route 50 – cel mai singuratic drum din America, Muntii Colorado, campiile din Kansas, restaurantele tip vagon, motelurile sordide, Graceland, casa regelui Elvis, nu faceau nicidecum parte din traseu. Dar pe masura ce parcurg impreuna acest drum, Amy descopera ca oamenii de la care asteptai cel mai putin sunt cei de care s-ar putea sa ai nevoie cel mai mult – si ca uneori trebuie sa traiesti momente de ratacire ca sa iti (re)gasesti drumul spre casa.

4. “Hopeless. Fara speranta” de Colleen Hoover

hopeless-fara-speranta

Indragita autoare de bestselleruri Colleen Hoover istoriseste, la aceasta prima intalnire cu publicul din Romania, fascinanta poveste a doi tineri cu un trecut tulburator, care pornesc intr-o pasionanta si palpitanta calatorie pentru descoperirea sensurilor vietii, iubirii, increderii si, mai presus de orice, a puterii vindecatoare pe care numai adevarul o poate avea.

Sky, eleva in ultimul an de liceu, il cunoaste pe Dean Holder, un tip cu o reputatie indoielnica, rivalizand cu a ei insasi. Inca de la prima lor intalnire, acesta o ingrozeste si, in acelasi timp, o captiveaza. Ceva inexplicabil legat de el ii declanseaza amintiri din adancurile trecutului ei tulbure, dintr-o perioada aproape stearsa din memoria ei. Desi Sky e hotarata sa se tina la distanta de el, insistentele lui neabatute si zambetul enigmatic ii doboara barierele protectoare, iar legatura dintre ei creste in intensitate. Insa misteriosul Holder ascunde, la randul lui, destule secrete, iar de indata ce acestea sunt dezvaluite, Sky cunoaste o transformare ireversibila, iar capacitatea ei de a avea incredere in semeni poate deveni o pierdere colaterala provocata de adevar.

Numai infruntand cu mult curaj dezvaluirile crude, Sky si Holder pot spera sa-si vindece ranile sufletesti si sa gaseasca o cale de a trai si de a iubi pe deplin. Fara speranta este un roman care va va taia respiratia, captivandu-va si amintindu-va de prima voastra iubire.

5. “Mare Tranquillitatis” de Katja Millay

mare-tranquillitatis

Aceasta carte, publicata la editura Epica, a fost nominalizata la categoria Cea mai buna carte pentru Young Adult si New Adult a anului 2012, pe Goodreads. Un must-read pentru iubitorii genului Young, New si Mature Adult.

„Traiesc intr-o lume lipsita de magie sau de miracole. Un loc unde nu exista clarvazatori sau metamorfi, nici ingeri, nici baieti cu puteri supraomenesti care sa te salveze. Un loc unde oamenii mor, si muzica se dezintegreaza, si viata e naspa. N-am mai rostit o vorba de fata cu vreo alta persoana de 425 de zile. Imi detest mana stanga. Detest s-o privesc. O detest cand imi sovaie, si tremura, si-mi aminteste ca identitatea mea s-a dus. Dar o privesc chiar si-asa, pentru ca, totodata imi aminteste si ca o sa-l gasesc pe baiatul care mi-a luat totul. O sa-l omor pe baiatul care m-a omorat, iar cand o sa-l omor, o s-o fac cu mana mea stanga. Fostul copil-minune al pianului, Nastya Kashnikov, isi doreste doua lucruri: sa treaca prin anii de liceu fara sa i se afle trecutul si sa-l faca pe baiatul care i-a rapit totul – identitatea, spiritul, dorinta de a trai – sa plateasca pentru asta. Povestea lui Josh Bennett nu e un secret: toti cei pe care i-a iubit au fost luati din viata lui, iar acum, ajuns la varsta de saptesprezece ani, nu i-a mai ramas nimeni. Acum, tot ce vrea este sa fie lasat in pace, iar cei din jur ii ingaduie acest lucru, fiindca atunci cand numele iti devine sinonim cu moartea, toti tind sa pastreze distanta. Toti, in afara de Nastya, misterioasa noua colega de scoala, care tot ii apare in cale si nu pleaca pana cand nu i se infiltreaza in toate aspectele vietii. Dar, cu cat o cunoaste mai bine, cu atat mai enigmatica i se pare.“ – Katja Millay, Mare Tranquillitatis
Mare Tranquillitatis este o lectura complexa, bogata, intensa, cu o naratiune genial construita despre un tanar singuratic si o tanara fragila emotional si despre miracolul celei de-a doua sanse.

6. “Iubire” de Katie Cotugno

iubire

Reena Montero il iubeste pe Sawyer LeGrande de cand se stie; e ceva la fel de firesc ca respiratul, la fel de etern ca timpul. Insa el n-a parut niciodata sa bage de seama ca ea exista… pana intr-o zi cand, incredibil, observa. Reena si Sawyer se afunda intr-o incurcata si complicata relatie de dragoste. Doar ca, la un moment dat, Sawyer dispare brusc, fara vreun cuvant, din atmosfera umeda a orasului lor din Florida, lasand-o in urma lui pe Reena, cu putin inainte de a absolvi liceul, distrusa si… insarcinata. Avea doar 16 ani.

Au trecut aproape trei ani, si Reena are o noua iubire: fiica ei, Hannah. Reena s-a obisnuit sa traiasca fara Sawyer, si se deprinde in sfarsit cu viata aceasta neasteptata si iesita din comun. Insa, la fel de iute si de brusc pe cat disparuse, Sawyer reapare. Reena nu vrea sa aiba deloc de-a face cu el, cu toate ca ar minti daca ar afirma ca intoarcerea lui nu o rascoleste. Dupa toate cele intamplate, isi mai poate permite Reena sa-l iubeasca din nou?

7. “Zece lucruri pe care le-am facut (si probabil n-ar fi trebuit)” de Sarah Mlynowski

zece-lucruri-pe-care-le-am-facut-si-probabil-n-ar-fi-trebuit

2 fete + 3 baieti + 1 casa – parinti = 10 lucruri pe care le-au facut April si prietenii ei, si (cu certitudine, poate sau probabil) n-ar fi trebuit sa le faca.

Daca i se ofera ocazia, care fata de saisprezece ani n-ar profita de sansa de a se muta acasa la o prietena si de a trai amandoua fara supravegherea parintilor? Cu toate ca „ocazie“ poate sa nu fie termenul potrivit, din moment ce April a trebuit sa-i spuna tatalui ei un foarte marunt neadevar, ca s-o faca sa devina posibila. Insa ea si colocatara ei, Vi, sunt pe deplin responsabile si capabile sa-si poarte singure de grija. Cum de-au ajuns la „Am chiulit de la scoala“, „Am dat o petrecere trasnita“, „Am cumparat un jacuzzi“, si, hm, „Am adapostit o fugara“, cam este un mister pana si pentru ele.

In aceasta amuzanta si dulce-amaruie poveste, Sarah Mlynowski sondeaza mintea si sufletul unei fete care ramane pentru prima oara pe cont propriu. Ca sa ajunga cu bine la capatul anului scolar, April va fi nevoita sa jongleze cu un triunghi amoros, sa invete sa se descurce singura si sa accepte faptul ca lumea ei, cu atata grija construita, s-ar putea narui pur si simplu… odata cu fiecare lucru pe care n-ar fi trebuit sa-l faca.

8. “Intimidare” de Penelope Douglas

intimidare

Numele meu este Tate. Totusi, el nu imi spune asa. Nici macar nu i-ar trece prin cap sa mi se adreseze atat de familiar, asta in cazul in care mi s-ar adresa cat de cat. Nu, abia daca imi vorbeste.

Dar nici nu ma lasa in pace.

Candva, am fost cei mai buni prieteni, dupa care a inceput sa se lege de mine si a decis ca scopul lui este sa imi ruineze viata. Am fost umilita, exclusa si barfita in toti anii de liceu. Cu cat trecea timpul, cu atat mai chinuitoare deveneau farsele si zvonurile puse la cale de el, si deja mi se facuse lehamite sa ma tot feresc din calea lui. Am plecat chiar in Franta pentru un an de zile, ca sa il evit.
Doar ca, acum, m-am saturat sa ma mai ascund si nici de-a naibii nu il voi lasa sa-mi distruga ultimul an de liceu. Poate ca el nu s-a schimbat, dar eu am facut-o.

Este timpul sa ripostez.

Nu mai am de gand sa-l las sa-si bata joc de mine.

9. “Raniti” de Jasinda Wilder

raniti

Razboiul mi-a rapit totul. Familia. Casa. Inocenta. Intr-o tara devastata de conflicte armate si ruinata, o tanara orfana ca mine are foarte putine variante pentru a supravietui. De aceea, fac ceea ce fac ca sa traiesc, ca sa mananc, si ma straduiesc din rasputeri sa nu iau in seama pretul platit de sufletul meu. Inima imi este pustie, iar existenta, plina de durere. Iubirea pare un lucru imposibil pentru mine.

Dar, totusi, intr-o zi, l-am intalnit pe EL.

Razboiul este iadul. Ca sa poti sa fii capabil de fapte care ti se cer sa le faci atunci cand esti la razboi, e nevoie sa-ti sacrifici o parte considerabila din insusi sufletul tau. Traiesti cu frica, traiesti cu vinovatie, traiesti cu cosmaruri. Daca n-ai trecut prin asa ceva, n-ai cum sa intelegi. Razboiul nu lasa loc pentru iubire, nu lasa loc pentru tandrete sau duiosie. Trebuie sa fii dur, impenetrabil, si pregatit pentru lupta in fiecare clipa a fiecarei zile. Doar pentru o fractiune de secunda daca-ti pierzi concentrarea, esti mort.

Acum, singura capabila sa-mi salveze viata este EA.

10. “Inceputul tuturor lucrurilor” de Robyn Schneider

inceputul-tuturor-lucrurilor

Inceputul tuturor lucrurilor este un roman liric, sfasietor si plin de umor despre cat de greu este sa joci rolul pe care se asteapta toata lumea sa-l joci si despre cum pot izvori inceputuri noi din finaluri abrupte si tragice.

Ezra Faulkner trebuia sa fie regele balului, dar asta a fost inainte – inainte ca iubita sa-l insele, inainte ca un accident de masina sa-i sfarame genunchiul si inainte sa se indragosteasca de fata cea noua, Cassidy Thorpe.

Ezra, baiatul perfect si admirat de toti, este convins ca oamenii sunt sortiti ca la un moment dat pe parcursul existentei lor sa apara o tragedie – o singura intamplare, – in urma careia viata este privita cu alti ochi, abia atunci fiindu-le dat sa traiasca lucruri cu adevarat importante. Momentul lui tragic, de cumpana, a sosit atunci cand era pregatit sa le piarda pe toate: intr-o noapte ingrozitoare, un sofer neatent ii distruge genunchiul lui Ezra, cariera lui sportiva si viata sociala.
Acum, ca nu mai e candidatul preferat pentru titlul de Regele Balului, Ezra ajunge la masa exclusilor unde o cunoaste pe Cassidy Thorpe. Cassidy e diferita de toti oamenii pe care Ezra i-a intalnit vreodata – e fireasca fara sa faca eforturi si extraordinar de inteligenta.

Impreuna, Ezra si Cassidy descopera flash mob-urile, comorile ingropate si un pudel care ar putea fi reincarnarea lui Jay Gatsby. Dar pe masura ce Ezra se dedica unor studii noi, unor prietenii noi si unei iubiri noi, descopera ca unii oameni, aidoma cartilor, sunt usor de interpretat gresit. Si acum trebuie sa analizeze: daca acel moment tragic, de cumpana, a lovit deja, ce te mai faci atunci cand esti nevoit sa infrunti ghinioanele care nu inceteaza sa apara?

Anuta Stanculeanu
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Marea călătorie a lui Amy si Roger, de Morgan Matson

Next Article

10 edituri, minim 50% reducere. Tu ce-ti cumperi azi?

Related Posts

Total
0
Share