fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Noaptea Muzeelor la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia

Noaptea MuzeelorCentrul Cultural Palatele Brâncovenești în parteneriat cu Primăria Municipiului București vă invită la Noaptea Muzeelor în data de 21 mai 2016.

Vernisaj (Time # 0.4) The Poem expoziție de pictură semnată Andreea Albani, Palat – ora 20.30

Performance Între-VEDERImultumult și Irinel Anghel– ora 22.00

Piesă de teatru Opiniile unui clovn, Palat – ora 24.00

(Time #0.4) The Poem este o reprezentare vizuală de stocare a memoriei, o recontextualizare subiectivă a timpului și spațiului. Notațiile grafice fac corp comun cu pictura, rezultatul fiind un poem vizual.

Andreea Albani

Câteva picturi sonore sub numele de Între-VEDERI se vor desfășura în mai multe spații ale Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia: în grădină, pe treptele palatului cât și în interiorul expoziției (Time #0.4) The Poem. Intervențiile sonore ale grupului de improvizație au fost configurate după o analiză a lucrărilor artistei Andreea Albani. Fiecare tablou muzical va urmări amănunțit câte un singur parametru sonor. Astfel, va fi produsă muzică șoptită, muzică foarte lentă, foarte rapidă sau în forță. Muzica în forță va elibera vociferări nocturne ca un răspuns în oglindă la expoziția Andreei Albani, Vocile materiei, desfășurată în același loc acum câțiva ani.

Echipa instrumentală: grupul de improvizație liberă multumult (Călin Torsan – instrumente de suflat, Victor Podeanu – chitară, Marius Achim – baterie, Cristian Gherghel – sunet) și invitata Irinel Anghel (performer vocal, performance artist).

One-man show realizat după Opiniile unui clovn de Heinrich Böll

Interpretează: Alex Buescu / Regia: Anca Maria Colțeanu

În Opiniile unui clovn sunt aduse în discuție subiecte controversate precum nazismul, antisemitismul, intruziunea bisericii catolice în viața socială și politică sau efectele politice asupra societății germane, societate aflată într-o perioadă de tranziție după sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. Ipocrizia, minciuna, înstrăinarea și marginalizarea individului într-o societate materialistă, predominanța dogmei religioase și uniformizarea colectivă sunt subiecte abordate în piesa de teatru-manifest.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Intalnire cu Robert D. Kaplan la Libraria Humanitas de la Cismigiu

Next Article

50% reducere la cărți, doar azi, 19 mai. Vezi codurile de reducere

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share