fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Recenzie la cartea Atitudinea este totul, de Jeff Keller

Atitudinea este totulCe fel de persoană ești? Vezi jumătatea plină sau pe cea goală a paharului? Cum te adaptezi atunci când viața îți pune obstacole? Cum acționezi când un obiectiv se îndepărtează? Ești un om pozitiv? Dacă răspunsurile la aceste întrebări nu te mulțumesc, Jeff Keller, renumit „antrenor” de dezvoltare personală, îți oferă în cartea Atitudinea este totul regulile cele mai simple pentru a schimba definitiv optica asupra vieții și implicit rata de succes.

Cumpără cartea cu reducere

Atitudinea este totul are trei reguli simple. În primul rând, este vorba despre faptul că „succesul începe în minte”. Afirmația pare simplă, dar cere un efort de fiecare zi al autocunoașterii. Înainte de a te concentra pe felul în care gândesc alții, este bine să cunoști în detaliu propriul fel de a gândi, astfel încât, prin schimbarea personală, să influențezi schimbarea celorlalți. O atitudine pozitivă, care să te ducă spre împlinirea propriilor idealuri, începe în mintea fiecăruia. Nu cei din jur vor crede în viitorul tău, ci tu însuți.

Lecția părții a doua a cărții este la fel de simplă, aparent: ai grijă la ceea ce spui. Mai precis, pe lângă stăpânirea cât mai exactă a formulărilor, este indicat ca noua atitudine pozitivă, constructivă și încrezătore, să se reflecte în felul de a vorbi. O adresare directă, francă, cu repere clare de stăpânire a propriei persoane va reflecta în exterior stabilitatea interioară, ca și orientarea spre rezultate.

Ultima, dar nu cea din urmă regulă a lui Keller este alimentarea propriului curaj. Pe scurt, treci la acțiune. „Universul îi ajută pe cei ce îndrăznesc” este chintesența unui fel de a gândi care susține o atitudine de învingător. Iar dacă victoriile nu se țin lanț, este o atitudine care te va ajuta să treci cu optimism la efortul următor sau la o altă etapă a dezvoltării tale. Oricât de elocvent și de încrezător ai fi, scopurile nu se ating din sufragerie.

Lecție cu lecție, cartea oferă principiile de bază spre succesul în viață, indiferent de ce natură ar fi, bazat pe atitudinea potrivită. În fiecare capitol sunt de găsit pași concreți de acțiune, care te ajută să poți începe imediat transformarea. Sunt redate mijloacele de depășire a temerilor, de întărire a angajamentelor asumate în forul interior, de eliminare a adversităților (multe dintre ele împotriviri interioare și clișee păguboase), de crearea a unei rețele utile de relații. „Atunci când gândești, vorbești și acționezi în feluri care își susțin succesul, îți alimentezi toți cilindrii și poți obține rezultate fenomenale în propria viață”.

Atitudinea este totul are avantajul că sintetizează concepte care pot părea greoaie, dar care devin clare și lejere odată cu lectura. Este o serie de ședințe sumarizate la un fel de „psiholog” care îți vorbește simplu, la obiect. Nu va fi dificil pentru nimeni, odată cu lecturarea acestei cărți, să ajungă la „miezul” propriei persoane, să „se ia de la început”, pentru un nou… început.

Cartea Atitudinea este totul, de Jeff Keller poate fi cumpărată cu reducere de la Elefant, Libris sau eMAG.

Roxana Ichim Istudor
Total
10
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Omul din Nazaret

Lansare de carte: Omul din Nazaret de Anthony Burgess

Next Article
extra-reducere

20% Extra-Reducere la mii de cărți (doar azi, 2 aprilie 2018)

Related Posts

Privacy Preference Center

    Total
    10
    Share