fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Recenzie la cartea Uneori câștigi, uneori înveți, de John C. Maxwell

Uneori câștigi, uneori înveți

Nu este ușor să pierzi în viață, dar este un adevărat dezastru să asociezi pierderea cu sentimentul de stimă de sine. Foarte mulți dintre cei care au citit Uneori câștigi, uneori înveți, cartea lui Maxwell afirmă că și-ar fi dorit să facă acest lucru mai devreme – le-ar fi fost de mare folos regulile simple care ne învață pe toți că greșeala nu este un capăt de lume.

În Uneori câștigi, uneori înveți Maxwell recurge la maniera cea mai directă de abordare: cea a exemplului. „Cei care câștigă de pe urma greșelilor au un strop de umilință și de aceea sunt înclinați să facă schimbările necesare pentru as putea învăța din erori. Când suntem prea concentrați pe propria persoană, pierdem perspectiva de ansamblu. Umilința ne poate ajuta s-o regăsim, să abandonăm ideea de perfecțiune și să continuăm să încercăm”.

Autorul cărții Uneori câștigi, uneori înveți relatează povești ale celor care au știut să piardă cu grație, chiar dacă nu ușor, și mai ales să învețe ceva și să meargă mai departe fără să repete erorile. Odată aplicată această metodă, au atins un succes mult mai mare decât, poate, cel ce ar fi fost obținut fără acea greșeală care doar aparent este un pas înapoi; ca multe alte lucruri în viață, și acesta este o chestiune de atitudine. „Majoritatea oamenilor preferă să schimbe circumstanțele pentru a-și îmbunătăți viața în loc să se schimbe pe ei înșiși pentru a-și îmbunătăți circumstanțele. Fac un mare efort să se distanțeze de probleme în loc să meargă la rădăcina acestora, care de regulă este în ei înșiși. Pentru că nu rezolvă cauza, problemele se tot întorc”.

Urmează apoi sfaturile – simple, clare și probabil nu foarte ușor de pus în practică, dar care asigură reușita. De pildă, recomandarea de a adopta de fiecare dată atitudinea unui începoător: „Nu știi totul de la început, deci nu te mai purta ca un avansat. Încearcă mereu ceva diferit și învață în fiecare zi un lucru nou”. De asemenea, autorul le recomandă celor care au greșit și au învățat din asta să le permită și începătorilor sau subalternilor să greșească: „Adu-ți aminte ce profesor puternic poate fi eșecul atâta vreme cât cei care greșesc au capacitatea și deschiderea de a învăța ceva din el”.

Chiar dacă la prima vedere cartea lui Maxwell se adresează agenților de vânzări, regulile generale pe care le conține sunt valabile și în IT, și în mass-media, și în segmentele funcționarilor publici. „Nu face treaba pentru ei, învață-i să se dezvolte și nu te teme să-i lași să greșească. Nu trebuie decât să fii acolo pentru a-i ajuta să se ridice și să continue”.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți ecranizate

Cartea sau filmul? Reduceri mari la cărți ecranizate

Next Article
cărți ieftine

50% Reducere la mii de cărți. Doar azi!

Related Posts

Total
0
Share