fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Revista de cultura contemporana TIMPUL a ajuns la numarul 199

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii octombrie 2015, care conține suplimentul special dedicat celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Poezie „Poets in Transylvania”.

noul-numar

Nr. 199 al revistei este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente. Pentru a fi la curent cu toate noutățile, vă recomandăm să accesați și pagina de facebook a revistei TIMPUL.

Numerele anterioare ale revistei timpul pot fi descarcate gratuit, de aici.

În Editorialul din acest număr, „Cultura ca festival”, George Bondor argumentează convingător necesitatea de a renunța la ideea preconcepută conform căreia tot ceea ce este important se întămplă în capitală. Această teorie este sprijinită de festivalurile de succes care au loc în diverse zone ale țării și care-și dovedesc potențialul la fiecare ediție.

În paginile de Actualitate, coordonate de Andrei Giurgia, aflați detalii despre două evenimente culturale de avengură care s-au desfășurat în Iași în luna octombrie: cea de-a VIII-a ediție Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPT) și Festivalul Internațional de Literatură și Traducere (FILIT).

Paginile Polis, coordonate de Sorin Bocancea, conțin opinii referitoare la problema votului prin corespondență, o temă de dispută între partidele de guvernământ. Opiniile sunt semnate de Alexandru Radu, Melania Cincea, Dan Pavel și Georgeta Condur.

Paginile de Filosofie, coordonate de George Bondor, se intitulează „Puterea, «o bestie magnifică»” și conțin patru opinii pe această temă, scrise de patru dintre contribuitorii volumului „Bestiarul puterii” apărut la Editura Universității „Al. I. Cuza”: Constantin Ilaș, Diana Mărgărit, Ileana Borțun și Corina Tulbure.

Paginile Focus, coordonate de Radu Vancu, supun dezbaterii o carte eveniment – „Radicalitate și nuanță”, de Mircea Martin. Opiniile sunt semnate de Alex Goldiș, Claudiu Turcuș, Andrei Terian, Rodica Ilie, Andrei C. Șerban și Ioan Șerbu.

Interviul din numărul lunii octombrie este realizat de George Bondor cu Kató Csilla, coorganizatoarea Astra Film Festival, cel mai bun festival de film documentar din Europa de Est.

În pagina Exclusiv, Adina Scutelnicu semnează un articol din care puteți afla mai multe despre Art Encounters, unul dintre cele mai ample evenimente culturale care a avut loc vreodată în România, un adevărat fenomen de artă vizuală, materializat în expoziții și evenimente de doi reputați curatori ai scenei artistice europene, Nathalie Hoyos și Rainald Schumacher.

Numărul 199 al revistei TIMPUL conține și alte articole, semnate de Claudiu Komartin, Constantin Piștea, Maria Bilașevschi, Andi Mihalache, Angelo Mitchievici, Dana Țabrea, Daniel Cristea-Enache, Roxana Patraș Lucian Dîrdală, Bogdan Călinescu, Stelian Dumistrăcel, Lavinia Maria Pruteanu, Mioara Anton, Teodora Manea, Dragoș Dascălu, Ana Ionesei, Cătălin Mihuleac, Manuela Ungureanu, Radu Vancu.

Numărul lunii octombrie conține suplimentul special dedicat celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Poezie „Poets in Transylvania”, care s-a desfășurat la Sibiu în perioada 21-27 septembrie 2015. Editorialul suplimentului este semnat de Vlad Pojoga. Din această secțiune a revistei, vă recomandăm interviul cu Radu Vancu, semnat de Eli Bădică, precum și dialogul purtat de Cătălina Stanislav cu Anna Hallberg, autoarea a patru volume de poezie foarte bine primite pe scena literară suedeză.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Olive Kitteridge, de Elizabeth Strout

Next Article

Grădinarul spaniol, de A.J. Cronin

Related Posts

Total
0
Share