fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

​La Petite Bouffe Cotroceni își deschide din septembrie sufrageria culturală

sufrageria culturală

Sufrageria culturală din La Petite Bouffe Cotroceni (zisă și „La pisicul ghiftuit“) propune „o mică ghiftuială“ culturală lunară.

​VĂ INVITĂM, așadar, în sufrageria tapetată cu cărți recent deschisă la demisolul La Petite Bouffe Cotroceni (Strada Doctor Louis Pasteur nr 38). Totul începe cu o atentă selecție de titluri românești și străine, pentru adulți și copii, animate de întâlniri cu personalități din lumea culturală, lecturi în avanpremieră, seri muzicale, un salon literar lunar în care sunt discutate aparițiile editoriale care ne-au impresionat sau ne-au pus pe gânduri, o cafenea filozofică, evenimente pentru copii și un pubquiz.

ÎN SEPTEMBRIE, jurnalistul cultural Mirela Nagâț discută cu Gabriel Liiceanu despre noua sa carte, în curs de publicare la Editura Humanitas; Laura Câlțea și Lidia Bodea deschid salonul literar cu Femeia de hârtie de Rabih Alameddine (Polirom); Bianca Mereuță vine la „Sâmbăta poveștilor pentru copii“, iar Mihai-Alexandru Ilioaia pregătește întrebări pentru un quiz de duminică.

ÎNTINDEM MESE pentru conversații între prieteni, evenimente culturale sau întâlniri de business într-un cadru informal și așteptăm noi și noi propuneri. La evenimente pot lua parte maximum 20 de persoane, iar înscrierile se fac pe adresa info@lapetitebouffe.ro.

Programul evenimentelor lunii septembrie în sufrageria culturală

Miercuri, 19 septembrie, ora 19.00
„MIERCURILE DIN COTROCENI“ cu Mirela Nagâț și invitații ei
Discuție în avanpremieră despre cartea Ca să nu mor bou. Îndreptarul bunului muritor de Gabriel Liiceanu, în curs de apariție la Editura Humanitas
Invitat: Gabriel Liiceanu

Duminică, 23 septembrie, ora 17.00
„PUBQUIZ DE DUMINICĂ“
La Petite Bouffe vă invită în nou-deschisa sufragerie pentru o după-amiază de cultură competitivă; răspundeți la întrebări din domenii cât mai diverse în cel mai nou pubquiz din București; nu vă descălțați la intrare; echipele pot fi formate din maximum patru persoane
Runde: 1. Literatură, 2. Imagini, 3. Muzică tomnatică, 4. Canada, 5. Flori, 6. Potluck
Quizmaster: Mihai-Alexandru Ilioaia

Marți, 25 septembrie, ora 18.30
„SALONUL LITERAR AL PISICULUI GHIFTUIT“ cu Laura Câlțea
​„Am denumit aceste întâlniri «Salon literar» pentru că, pe lângă club de carte, ele vor mai prilejui și întâlnirea cu câte un cititor pasionat, invitat special, care să ne dezvăluie plăcerile intime ale lecturilor sale. Vă invit să pășiți în salonul nostru literar.“
Carte propusă: Femeia de hârtie de Rabih Alameddine (Polirom)
Invitat: Lidia Bodea
(Toate locurile pentru prima ediție au fost ocupate, dar vă puteți înscrie la întâlnirea din 16 octombrie a „Salonul literar“, când vom discuta despre Memoriile lui Hadrian de Marguerite Yourcenar

Sâmbătă, 29 septembrie, ora 11.30
„SÂMBĂTA POVEȘTILOR PENTRU COPII“, atelier de povestit și desenat
Între cer și mare de frații Fan (Humanitas Junior)
Invitată: Bianca Mereuță, fondatoarea comunității „Ce le citim copiilor“
Vârsta recomandată: 5+

Din luna octombrie se va adăuga în program o cafenea filozofică bilunară moderată de Dana Jalobeanu, cercetător și conferențiar la Facultatea de Filozofie, Universitatea din București, și director al Institute for Research in the Humanities – departament al Institutului de Cercetări al Universității din București (IRH-ICUB). Întâlnirile se vor desfășura sub forma unui debate cu teză și contra-teză, urmat de o discuție generală cu publicul. Prima ediție, din 26 octombrie, va avea tema „Despre miracole“.

Vineri, 26 octombrie, ora 18.00
„CAFENEAUA FILOZOFICĂ DE VINERI SEARA“
Ediția 1: „Despre miracole“
Moderator: Dana Jalobeanu; invitați: Grigore Vida și Cătălin Cioabă
O dezbatere care pornește de la următoarele texte: David Hume, Despre minuni, secțiunea X din „Cercetare asupra intelectului omenesc“, traducere de Mircea Flonta și Adrian-Paul Iliescu (Oradea, Ratio et Revelatio, 2014), pp. 171-191; C.S. Lewis, Despre minuni, traducere de Sorin Mărculescu (București, Humanitas, 2001, 2007); Tatiana Niculescu, „Ei mă consideră făcător de minuni“. Viața lui Arsenie Boca (București, Humanitas, 2018)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
carte cadou

Ofertă Nemira: Carte Cadou și până la 50% reducere!

Next Article

Tu pe unde-ți mai pui cărțile? Rafturi și biblioteci interesante

Related Posts

Total
0
Share