fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

10 noutati Nemira la Bookfest 2015

noutati-nemira-bookfestDin 20 mai incepe o noua editie a Targului de Carte Bookfest. Editura Nemira va avea si in acest an o prezenta consistenta, cititorii fiind asteptati cu o multime de evenimente si noi titluri. Si ca sa va convingeti ca merita sa faceti o vizita si la standul Editurii Nemira, mai jos aveti 10 noutati ce vor fi lansate cu aceasta ocazie.

1. Albumul-concept „Lumea de gheaţă şi foc” te va aştepta acolo, proaspăt şi gata să facă parte (pentru mult timp) din biblioteca ta. Ilustraţii şi hărţi color, cu peste 170 elemente originale, genealogia caselor Stark, Lannister şi Targaryen, toate acestea şi multe altele alcătuiesc o incursiune în istoria şi cultura ţinutului Westeros de care, dacă eşti fan al super-producţiei Game of Thrones şi a cărţilor pe care se bazează aceasta, nu ai cum să te lipseşti.

2. Dacă iubeşti cărţile şi – implicit – lectura, avem titlul potrivit pentru tine: „Viaţa de poveste a lui A.J.Fikry”, un roman semnat Gabrielle Zevin care îţi va arăta că nu eşti singura persoană capabilă să sacrifice totul pentru lumea minunată a lecturii. Prin urmare, aşteaptă-te să te bucuri şi să suferi alături de personajul principal, patronul unei mici librării care pariază totul pe ceea ce noi, aici, am numi plăcerea lecturii şi care în cele din urmă îşi vede curajul răscumpărat.

Această carte va fi lansată la standul Nemira duminică, 24 mai, de la ora 12.00 în prezenţa Anei Nicolau şi a Laurei Câlţea.

3. Volumul de memorii al marelui supravieţuitor şi aventurier Bear Grylls, „Noroi, transpiraţie şi lacrimi”, se lansează la standul Nemira. Sâmbătă, 23 mai, de la ora 12:00, prin urmare, eşti aşteptat/ă la standul Nemira, în prezenţa invitatului Discovery Romania, Daniel Pisică pentru o doză de adrenalină cum n-ai mai primit demult.

4. Foarte important: colecţia Damen Tango calcă pe urmele Nautilus şi îşi schimbă look-ul! Vârf de lance în acest proces de cosmetizare este volumul „Colecţionara de parfumuri interzise”, de Kathleen Tessaro, ce explorează iubirea obsesivă dintre muză şi artist, dintre miros şi forta copleşitoare a amintirii.

5. Babel, colecţia de literatură universală a editurii Nemira, te provoacă la o discuţie pe marginea volumelor „Tristeţi de lămâie”, „Falconer”, „Secolul norilor” şi „O delicatesă”, bineînţeles, în companie selectă: invitaţi vor fi Radu Paraschivescu şi Bedros Horasangian, alături de Dana Ionescu, coordonatoarea colecţiei.

6. Sâmbătă, 23 mai, de la ora 12.30, standul Nemira devine scenă de teatru. Iar asta pentru că sunteţi invitaţi la un scurt spectacol-lectură din „Povestea vieţii mele”, cartea de memorii a celui mai faimos seducător din toate timpurile, Giacomo Casanova. Responsabil cu deliciile interpretării acestui text celebru va fi actorul Marius Stănescu.

7. Un autor science-fiction foarte-foarte îndrăgit de publicul din România, Liviu Radu, revine cu un nou volum: „Între cer şi pământ”. E momentul, prin urmare, să lăsaţi extremele şi să descoperiţi zona intermediară indicată într-o proză foarte spectaculoasă de acest mare scriitor.

8. Credeai că România în care trăieşti e bizară, sau poate chiar absurdă? Ei bine, aşteaptă să vezi ce ţi-a pregătit Ştefana Czeller în „Lacrimile Diavolului”. Această lucrare cu accente distopice de-a dreptul gotice se va lansa la standul nostru duminică, 24 mai, de la ora 11.00.

9. George Banu continuă fascinanta cartografie afectivă din „Parisul personal” cu volumul „Casa cu daruri”, ce apare în Colecţia Yorick. Trecând de la exterior la interiorul oraşului, eseul aliază cuvintele cu imaginile Mihaelei Marin în numele dorinței de a privi obiectele splendide fixate pe zidurile din jur şi totodată de a reînvia amintirea prietenilor care le-au oferit.

Şi acest titlu va fi lansat la standul Nemira în cadrul Bookfest, sâmbătă, 23 mai, de la ora 11:30. Bineînţeles, în prezenţa autorului, dar şi a invitaţilor săi Carmen Muşat şi Monica Andronescu.

10. Nu în ultimul rând, cel de-al zecelea motiv pentru care considerăm că standul Nemira trebuie să fie ţinta voastră principală la această ediţie Bookfest, este o nouă lansare în colecţia Philemon coordonată de Lavinia Bârlogeanu. Noutatea editorială este volumul clasic deja al faimoasei Marie-Louise von Franz, „Visele şi moartea”, o carte ce explorează universul oniric al omului şi legăturile profunde ale visului cu lumile vizibile şi invizibile.

Articol preluat de pe blogul Editurii Nemira

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Carti cu Libertatea: "Doamna de companie" de Lorraine Heath

Next Article

Dan Alexe, lectura in avanpremiera din volumul "Dacopatia si alte rataciri romanesti"

Related Posts
revista UZP
Citește mai mult

Revista UZP nr. 26/2022

Primul aspect care poate fi menționat în legătură cu numărul 26/2022 al Revistei UZP este aria largă de…

Total
0
Share