fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

15 ani de Curtea Veche Publishing, sarbatoriti la Salonul International de Carte Bookfest

Cateva notati Curtea Veche la BookfestÎn 2013, Curtea Veche Publishing sărbătoreşte 15 ani de existenţă. Astfel, standul editurii din cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Salonul Internaţional de Carte Bookfest va marca trecerea anilor în activitatea editurii şi va acorda un loc important celor mai reprezentative cărţi din portofoliul său. Cititorii de Curtea Veche sunt așteptați cu reduceri de preț de până la 70%, premii, cadouri de 1 iunie pentru copii, lansări de carte și o zi specială cu reduceri de preț importante la toate cărțile de la stand – Black Sunday.

“Privind în urmă la aceşti 15 ani, sunt momente frumoase pentru care a meritat să depunem efort îndelungat. Echipa Curtea Veche a reuşit să se menţină şi să crească un brand pe măsura numelui ales, onorându-l.Aprecierea publicului pentru selecţia titlurilor noastre şi pentru colecţiile pe care le propunem ne oferă o mare satisfacţie.” (Iren Arsene, Manager Curtea Veche Publishing)

Pentru a sărbători împlinirea a 15 ani de activitate alături de cititorii de la târg, Curtea Veche Publishing a pregătit noutăţi editoriale alese, dar şi reduceri de preţ între 15% şi 70% şi cărţi la preţuri unice (5 lei, 10 lei). Mai mult, toţi Cititorii de Curtea Veche sunt aşteptaţi să participe la tombola aniversară cu premii speciale: un weekend la Domeniul Greaca, dulciuri și băuturi rafinate de la Heinrig, invitații la Terra Park, vin de la Cramele Halewood, vouchere la ceainăria Infinitea, pachete pentru copii cu produse de birotică Herlitz și Pelikan. De 1 iunie, orice carte pentru copii achiziționată va fi însoțită de cadouri. Ultima zi de târg, duminică, 2 iunie, va aduce reduceri de 50% la toate cărțile de la standul editurii.

Aspectul standului va aduce în prim-plan cele mai bine vândute cărți ale editurii, de la primul titlu publicat – Secretele succesului de Dale Carnegie – la titlurile de succes actuale, datorită cărora editura se plasează constant în ultimii ani între primele cinci din România. Copiii vor avea pregătită o zonă specială în cadrul standului.

Printre evenimentele care vor avea loc la standul editurii Curtea Veche se numără şi lansarea colecţiei “Cărțile copilăriei”, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României (vineri, 31 mai, ora 18.30). Colecţia este sprijinită de Casa Regală a României și prin ea editura propune un program de lectură în rândul următoarelor generaţii de cititori: “În următorii ani este nevoie să ne concentrăm forţele pentru a recupera distanţa dintre noi şi alte ţări în ceea ce priveşte consumul de carte. Este nevoie de lectură mai mult ca oricând şi, din acest motiv, suntem încrezători în noul nostru proiect de promovare a lecturii în rândul celor mici, desfăşurat cu sprijinul Casei Regale a României.” (Iren Arsene, Manager Curtea Veche Publishing).

Cu prilejul salonului de carte, publicul va putea asista şi la prezentarea celor mai noi titluri din colecţia “Casa Regală”, incluzând volumul “Monarhiile secolului XXI” de Sandra Gătejeanu Gheorghe și Ioan-Luca Vlad.

Pentru că în acest an invitatul de onoare al Salonului de Carte va fi literatura germană, Curtea Veche Publishing a pregătit evenimente prin care îşi va prezenta autorii care au scris în această limbă: Joachim Gauck (Președintele Germaniei), Uwe Tellkamp, Eugen Ruge, Dagmar Dusil, dar și o antologie a scriitorilor de limbă germană, semnată de Olivia Spiridon.

Lansări de carte vor fi pregătite și pentru noi volume semnate de Lucian Croitoru (“Sfârșitul reglementării și ultimul reglementator”), Teodor Baconschi (“Legătura de chei. O mărturie diplomatică. Theodor Baconschi în dialog cu Armand Goșu”), Adrian Mociulschi (“Artă şi Comunicare”).

Detalii în programul evenimentelor:

Joi, 30 mai:

17.00 – 18.00 – Masă rotundă. Lansare “Scriitori germani din România de după 1945. O antologie de proză” de Olivia Spiridon
Participă: Franz Hodjak, Doina Jela, Romulus Rusan, Alexandru Şahighian.
Moderator: Olivia Spiridon
Scena C4/C5

17.00 – 17.30 – Lansare “Artă și comunicare” de Adrian Mociulschi
Participă: Monica Ghiurco, Adrian Mociulschi
Moderator: Miruna Meiroșu
Standul Curtea Veche Publishing, Pavilion C2

Vineri, 31 mai:

17.00 – 17.30 – Prezentarea volumului “Turnul” de Uwe Tellkamp
Participă: Antje Contius, Ștefania Nalbant, Constantin Vlad
Moderator: Horațiu Decuble
Standul invitatului de onoare

18.30 – 19.00 – Lansarea colecţiei “Cărțile copilăriei”
Participă: ASR Principele Radu al României, Iren Arsene
Standul Curtea Veche Publishing, Pavilion C2

19.00 – 19.30 – Prezentarea colecției “Casa Regală”
Participă: ASR Principele Radu al României, Iren Arsene
Standul Curtea Veche Publishing, Pavilion C2

Sâmbătă, 1 iunie:

11.00 – 11.45 – Lansare “Sfârșitul reglementării și ultimul reglementator” de Lucian Croitoru
Participă: Lucian Croitoru, Florian Neagu, Cristian Pantazi, Marian Preda, George Virgil Stoenescu, Alexandru Tașnadi
Moderator: Miruna Meiroșu
Standul Curtea Veche Publishing, Pavilion C2

12.00 – 12.45 – Lansare “Legătura de chei. O mărturie diplomatică – Theodor Baconschi în dialog cu Armand Goșu” de Theodor Baconschi
Participă: Theodor Baconschi, Emil Hurezeanu, Luca Niculescu
Moderator: Miruna Meiroșu
Standul Curtea Veche Publishing, Pavilion C2

17.00 – 17.45 – Lansare “Privind înapoi prin fereastra bucătăriei” de Dagmar Dusil
Participă: Michael Astner, Flori Bălănescu, Dagmar Dusil, Ioana Ieronim
Moderator: Ștefania Nalbant
Standul Curtea Veche Publishing – Standul B07, Pavilionul C2

18.00 – 18.30 – Prezentarea volumului “Vremea luminii care pălește” de Eugen Ruge
Participă: Nora Căpățână, Cătălin Sturza
Moderator: Ştefania Nalbant
Standul invitatului de onoare

Duminică, 2 iunie:

12.30-14.30 – Abordarea trecutului comunist: Germania vs România. Dezbatere în jurul volumului “Iarnă-n Vară, Primăvară-n Toamnă” de Joachim Gauck
Participă: ES Andreas von Mettenheim, Michael Astner, Ana Blandiana, Adrian Cioflâncă, Ioan Stanomir
Moderator: Doina Jela
Scena C4/C5

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Curtea Veche Publishing lanseaza „Aventurile lui Riki”

Next Article

Bookura-te de reducerile libris.ro. Ai trei zile de transport rapid la doar 4,99 lei

Related Posts

Total
0
Share