fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

40 de festivaluri de carte într-o țară cu mulți cetățeni analfabeți

analfabeți

40 de festivaluri de carte într-o țară cu mulți cetățeni analfabeți. Bangladesh este un stat în care alfabetizarea populației este încă mult sub 80%. Și totuși, aici are loc în fiecare an cel mai mare festival de carte din lume, „Ekushey Boi Mela”, completat de alte 40 de manifestări similare care se desfășoară în toată țara. (dhakatribune)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Viață nouă pentru cărți vechi. Tânărul Jin Xin restaurează cărți vechi, comori ale culturii chineze. Pornind de la hârtia foarte deteriorată, Jin netezește fiecare cută a trecerii timpului de pe aceste nestemate. „Aceasta este o carte de pe vremea Împăratului Daoguang, din dinastia Qing, și are circa 200 de ani”, povestește Jin. (xinhuanet)

Tipărirea „old school”, artă care dăinuie. Într-o lume a vitezei amețitoare și a consumului necontrolat, Larkspur Press, din SUA, este un loc ca din altă lume. Aici se fac cărți în maniera „old school”, culese manual, literă cu literă, iar elaborarea unui volum durează în medie doi ani. „Îți folosești și mâinile, și mintea. Este pachetul complet”, spune Gray Zeitz, cel care a pornit afacerea ce creează volume ca niște opere de artă. (CBS News)

Supererou născut din tragedie. Darren Garwood și soția sa Rebecca au primit cea mai teribilă veste care poate lovi doi părinți: copilul lor, Jackson, are o boală incurabilă. Ca să nu se lase doborât, dar și ca să nu permită uitării să „intervină”, tatăl îndurerat a creat o serie de cărți cu Jackson ca supererou. Cele zece volume care poartă numele micuțului sunt la dispoziția publicului din toată lumea. (ladible)

Citește zi de zi recomandările noastre.

Provocarea celor 1.000 de cărți. La Salle Public Library, din SUA, a lansat provocarea lecturării a 1.000 de cărți pentru toți copiii din localitate, misiune de îndeplinit înainte de a merge la grădiniță, adică până la vârsta de 5 ani. La fiecare 100 de volume parcurse, cei mici primesc o carte cadou, iar atunci când termină cele 1.000 de cărți, li se oferă un Certificat de absolvire. (mywebtimes)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Olga

Olga, de Bernhard Schlink (Editura Polirom, 2019)

Next Article
BOOKS50

Cărți ieftine: voucher cu 50% Reducere valabil doar azi!

Related Posts

Total
0
Share