fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

50% reducere pentru o carte premiata: “Binevoitoarele”, de Jonathan Littell (Editura Rao)

Roman distins in 2006 cu Premiul Goncourt si cu Marele Premiu al Academiei Franceze.

[button target=”_blank” style=”” class=”” link=”http://bit.ly/13Nuz0E”]Cumpara cartea cu 50% reducere[/button]

Despre carte:

Confesiunea unui fost ofiter SS. Max Aue, un intelectual rafinat devenit un tehnician al ororii, descrie atrocitatile pe care le-a comis pe frontul de Est. Misiunea lui – „curatarea“ de populatia evreiasca a teritoriilor ocupate, precum si diverse sarcini de asigurare a securitatii in spatele frontului. Participa activ la masacrul populatiei (evrei, partizani, soldati).

Nascut dintr-un tata german si o mama frantuzoaica, indragostit in adolescenta de sora lui geamana, relatie descoperita, separati la adolescenta, fiecare trimis la diverse internate catolice, Aue este incontinuu obsedat de dragostea fata de sora lui, dragoste care-l impinge catre homosexualitate, dar devine un homosexual discret ce nu se ataseaza de nici unul dintre partenerii sai.

Prin ochii lui, putem vedea toata oroarea masinii totalitare naziste, dramatismul bataliei dintre doua lumi descoperind portrete umane fascinante. Tema principala a romanului este Raul sau cum se construieste el. Un sistem este demonic pentru ca este alcatuit din foarte multe mici parti rele, pentru ca este servit de foarte multi oameni care prefera sa-si acopere ochii si sa isi desfiinteze constiinta.

bn1

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

eBook-uri la pret redus. Doar 4,99 lei

Next Article

Ne place ce citim. Recomandarea zilei (02.04.2013)

Related Posts

Total
0
Share