fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

50% reducere pentru romanul «Play-back», de Raymond Chandler

366415Libris.ro ne ofera in aceasta saptamana, in cadrul campaniei “Ne place 50%”, romanul Play-back, de Raymond Chandler.

Romanul poate fi cumparat de aici. pret: 14,95 lei (29,9 lei pret intreg)

Despre carte:

În ianuarie 1935, povestirea Killer in the Rain îl introduce pentru prima oară pe detectivul Philip Marlowe. Sarcastic, dur şi băutor de calibru, Marlowe rămâne un om al onoarei, un cavaler al secolului XX, cu diplomă de universitate şi înclinaţii poetice. Douăzeci de ani şi şapte romane mai târziu, Marlowe devine sinonim cu termenul „detectiv particular”, iar creatorul său – maestru absolut al şcolii americane hard-boiled a romanului poliţist.

LA ÎNCEPUTUL LUI 1952…
un client necunoscut îl angajează pe Marlowe prin diverşi interpuşi. Sarcina sa este să urmărească o splendidă roşcată care călătoreşte sub numele de Eleanor King. În realitate, o cheamă Betty Mayfield, iar Marlowe o însoţeşte din umbră până la orăşelul de coastă Esmeralda, din California. Acolo, însă, nimeni nu suflă un cuvânt la auzul întrebărilor lui Marlowe.


ÎNSĂ MAYFIELD ESTE URMĂRITĂ…
şi de un al doilea bărbat, care a recunoscut-o în trenul ce o ducea spre vest. Misteriosul personaj vrea să o şantejeze dar, în timp ce Marlowe le dă târcoale prin Esmeralda, şantajistul sfârşeşte mort în camera ei de hotel.

SPERIATĂ…
Betty, „obiectivul” lui Marlowe, îi cere ajutorul. Şi, pentru prima oară în cariera sa, detectivul se hotărăşte să ajute persoana pe care trebuia să o urmărească şi să se întoarcă împotriva clientului care îl angajase. Pe măsură ce intră în scenă o galerie de personaje dubioase, printre care un avocat taciturn, un gangster „pensionat” şi un ucigaş plătit, cazul devine din ce în ce mai complicat…

„Philip Marlowe este şi va rămâne chintesenţa detectivilor particulari.” Los Angeles Times

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Bookurii pentru cei mici: promotie la carti si jucarii

Next Article

Inserturi. Ciudatenie minunata: o revista cu manusi! :-) Cadou de la Revista Joy, numarul de februarie

Related Posts

Total
0
Share