fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Acces gratuit și nelimitat la volume online

Acces gratuit și nelimitat la volume online. Amazon Canada a lansat „Prime Reading”, program în cadrul căruia membrii au acces nelimitat și fără costuri adiționale la o selecție de cărți și desene animate, printre care „Harry Potter”, „Piatra filosofală”, „Star Wars” sau „Apă pentru elefanți”. Programul poate fi accesat prin aplicații de pe iOS sau Android. (mobilesyrup)

Pușcăriile interzic cărțile despre tehnologie. Autoritățile din Oregon au decis ca prizonierii să nu mai aibă acces la cărțile despre tehnologie, cum este „Microsoft Excel 2016 for Dummies”, invocând motive de securitate. De partea cealaltă, organizațiile pentru apărarea drepturilor omului afirmă că deținuții care ies din închisoare fără să fie la curent cu tehnologia nu au nicio șansă de reintegrare în societate. (Vice)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Volumele „orașului pierdut”. Brandul legendar Idle Time Books, din Washington, va avea un alt nume după retragerea recentă a fondatorului Val Morgan. Librăria se va numi Lost City Books („cărțile orașului pierdut”), păstrând în schimb sediul și reperele de calitate care i-au dus faima. (popville)

Jocurile foamei”, cu 64 de ani înainte. Autoarea Suzanne Collins pregătește o carte a cărei acțiune se petrece cu 64 de ani înainte de „Jocurile foamei”, într-un timp întunecat care urmează unei rebeliuni eșuate. Franciza celebră în toată lumea a adunat aproape trei miliarde de dolari la box office, iar gigantul Lionsgate este foarte interesat de o viitoare ecranizare. (The Guardian)

Scriitoare de mică. Adolescenta Aliya Blake are 17 ani, a scris prima sa carte, „Cliffhangers”, și profită din plin de faptul că profesia de autor are în spate o adevărată industrie peste Ocean. Copila a publicat deja peste 50 de nuvele, multe thrillers sau mistere, și participă la toate turneele de promovare, târgurile și festivalurile de carte la care poate ajunge. (newsday)

Cărți noi pentru toți copiii. Organizația The United Way of Broome County a lansat o vastă operațiune de colectare de cărți noi pentru copiii din New York, de la grădiniță până în clasa a V-a, volume care se pot lăsa (și primi) la câteva adrese din oraș. Toate titlurile colectate vor fi donate celor mici care s-au înscris într-un program de lectură peste vară. (wbng.com)

De la o cutie la o librărie. Cu zece ani în urmă, Todd Bol’s Little Free Library începea de la o etalare de cărți dintr-o cutie într-o curte privată din Wisconsin. Astăzi, brandul are 80.000 de subsidiare în toată lumea și volume în 91 de țări. „Cărțile sunt o modalitate de a reuni comunitatea”, explică Hannah Moran, coordonator al Community and Civic Engagement la Penn State Behrend. (Psu Edu)

Din nou despre asalturile lui Donald Trump. O nouă carte care îl are în centru pe președintele SUA, Donald Trump, de data aceasta într-o presupusă postură de agresor sexual, a fost lansată de editorialista E. Jean Carroll, care îl acuză pe liderul de la Casa Albă de comportament indecent. Despre volumul „What Do We Need Men For?” Trump afirmă că este „ficțiune”. (nytimes)

Lectură și concurs cu premii dulci. Librăria Inverurie Library, din Aberdeenshire, a lansat concursul de lectură la capătul căruia toți copiii care vor citi și vor participa la activitățile de creație din cadrul proiectului vor intra într-un concurs în care au șansa să câștige un card cu 100 de dolari pentru a-și cumpăra cărți și înghețată pentru un an de la celebrul producător Mackie. (inverurieherald)

Relația cu rochiile, detaliată în scris. Volumul „Dressed” reprezintă mesajul personal al autoarei Shahidha Bari în legătură cu relația pe care femeile o au cu moda în general și cu rochiile în special. Acestea sunt percepute ca „idei”, iar reperul fix al cărții este reprezentat de „filosofia rochiei”. (The Guardian)

Fiica lui Steve Jobs face mărturisiri. Lisa Brennan-Jobs povestește, în cartea „Small Fry”, despre copilăria alături de fondatorul Apple, Steve Jobs și artista Chrisann Brennan. Volumul este deja un bestseller, iar detaliile inedite referitoare la „o mamă care abia se putea suporta pe ea însăși și un tată distant patologic” sunt considerate „un tablou care frânge inima”. (seattletimes)

„Hotel” cu cărți, în premieră în Napoli. Pentru turiștii aflați în Napoli care vor să petreacă un sejur inedit s-au inaugurat în premieră două apartamente speciale, cu mii de cărți, la ultimul etaj al unei librării din cartierul Vomero. Numit Mooks, „hotelul” propune apartamentele Calvino și Freud, mobilate cu stil și înconjurate de nenumărate volume la discreție. (lonelyplanet)

Spectrul recesiunii închide o librărie-etalon. Nemaiputând face față competiției giganților din retail și în fața spectrului unei iminente recesiuni, librăria australiană Pages & Pages se închide, după mai bine de 20 de ani în care s-a transformat într-un brand-etalon. (SMH)

Un volum de colecție pentru fenomenul „Downton Abbey”. În luna septembrie va fi lansat un volum de colecție destinat fanilor serialului-fenomen „Downton Abbey”. Cartea cu aspect somptuos conține fotografii artistice, interviuri inedite cu starurile care au făcut producția celebră în toată lumea, detalii de la filmări, mărturisiri ale producătorului Julian Fellowes. (ew.com)

Un spațiu adecvat pentru comorile literare din Wellington. Peste 1.200 de cărți rare, unele dintre ele datând din secolul al XV-lea, se află în plin proces de mutare din spațiul actual din Wellington într-o clădire care să ferească această comoară și, în același timp, să ofere cele mai bune condiții de conservare. Primăria din Capitala Noii Zeelande a urmat imediat recomandările specialiștilor și pune colecțiile la adăpost. (stuff)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
libris

Promoție Libris: 1.000 de cărți cu 50% reducere

Next Article
Frica

Recenzie la cartea Frica. Trump la Casa Albă, de Bob Woodward

Related Posts

Total
0
Share