fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Adriana Saftoiu si Klaus Iohannis sunt cei mai cititi autori romani in luna mai

cronica-de-cotroceniIn luna mai, cea mai citata carte in format digital a fost Cronica de Cotroceni, controversata scriere semnata de Adriana Saftoiu conform elefant.ro. Pe locurile doi si trei ale aceluiasi clasament se afla ebook-urile Suge-o Ramona! O poveste semi-amuzata a lui Andrei Ciobanu si Zilele Amantilor, volumul scris a Corinei Ozon.

In topul cartilor in format clasic scrise de autori romani, cea mai noua intrare este Primul Pas, proaspat lansata scriere a lui Klaus Iohannis. Locurile de pe podium in ordine descrescatoare au fost ocupate de Lucian Boia cu cartea Cum s-a romanizat Romania, urmat de Chris Simion cu Ce ne spunem cand nu ne vorbim si de Irina Binder cu Fluturi.

Cand vine vorba de scriitori straini, romanii au ales sa citeasca in luna mai a anului curent volumele autorilor deja remarcati precum Markus Zusak si Paulo Coelho. Astfel, Hotul de carti ocupa prima pozitie in clasamentul realizat de elefant.ro, urmart de Divergent. Experiment a Veronicai Roth pe locul doi si pe locul patru de Adulter a lui Paulo Coelho.

Comunicat PR Steps

bogdan
Total
0
Shares
2 comments
  1. Cine a intocmit aceste clasamente trunchiate? De ce nu faceti statistici cu vanzarile de la toti distribuitorii de carte precum si de la toate editurile din Romania care au propria retea de distributie? Acela ar fi un clasament real! Daca multi distribuitori sau multe edituri refuza sa va comunice vanzarile lor, nu aveti niciun drept de a generaliza, cel mult puteti sa specificati care este topul de vanzari ale fiecarei edituri. Clasamentul acesta nu este real, miroase de la distanta a reclama.

    1. Multumim, Madalin pentru comentariu. Am incercat in mai multe randuri sa adunam date statistice de la mai multi distribuitori de carte. Din pacate comunicarea este o problema :) Articolul de fata este un comunicat pe care l-am preluat de la agentia de PR care se ocupa de elefant, magazin care si este mentionat. Cum elefantul este, poate, cel mai mare vanzator de carte online, consideram statisticile lui relevante pentru intreaga piata. Ai dreptate cu siguranta in ce priveste formularea din titlu :) In ceea ce priveste faptul ca ar fi “reclama”, da, cu mare bookurie facem reclama la cei care fac in asa fel incat cartile sa ajunga la cat mai multi si daca se poate la preturi cat mai bune.

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Magie dulce („Pantofii de acadea”, de Joanne Harris)

Next Article

Creionări magistrale („Piatra Lunii”, de Wilkie Collins)

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
0
Share