fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ana Ionesei, din nou castigatoare cu volumul Maldororiana

MALDORORIANA-coperta-1Editura Adenium anunță cu bucurie și mândrie că Ana Ionesei, premianta ediției 2013 a Concursului de Debut ADENIUM START (secțiunea Poezie), a câștigat, pentru același volum de versuri – Maldororiana –, Premiul „Aurel Leon”, acordat la categoria debut, în cadrul Premiului Național „Ziarul de Iași”.

Pentru prima oară, anul acesta juriul a decis să acorde două premii de debut. Astfel, la secțiunea Poezie, premiul va fi adjudecat de Ana Ionesei, iar Dragoş Zetu este câștigătorul secțiunii Proză, pentru volumul Povestirile lui Alice Munro.

Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, Premiul Național „Ziarul de Iași” oferă distincții celor mai buni scriitori români și își propune să ofere repere valorice cititorilor pasionați de literatură. Din juriul ediției de anul acesta fac parte criticul ieşean Alexandru Călinescu (preşedinte), precum şi cunoscuţii oameni de litere Emil Brumaru, Bogdan Creţu, Codrin Liviu Cuţitaru, Antonio Patraş, Doris Mironescu şi Valeriu Gherghel. Data desemnată pentru decernarea premiilor este 25 aprilie.

Autoarea premiată, Ana Ionesei, mărturisește: „În privința concursurilor, am mereu în gând vorbele de duh ale lui Béla Bartók: «Competițiile sunt pentru cai, nu pentru oameni». Dar dacă te înhami, totuși, în vreo întreprindere de acest soi și afli că ai ajuns câștigător, atunci înseamnă că ești un cal pe care s-a pariat și trebuie să mănânci jăratic mai departe. M-am întrebat mult timp ce-nseamnă să-ți faci datoria față de locul în care te-ai născut, iar încurajările pe care le-am primit din Iași mi-au oferit răspunsul.”

Ana Ionesei copyAna Ionesei (n. 1983, Iași) a studiat Filosofia și are un masterat în „Istoria imaginilor – Istoria ideilor”, la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Colaborează cu studii și cronici la revistele „Steaua” și „Tribuna” și a contribuit la volumul colectiv coordonat de Ovidiu Pecican, Hieroglife și animale. Descifrări cantemiriene (2012).

Vă oferim spre lectură un fragment din volumul de debut Maldororiana: poemul Yurodevi.

 •  Numele meu este Dintr-o Bucată.
 • De dragul meu,
 • Depravatele au învățat să se roage,
 • Îngerii lucrează la negru,
 •  Dracul face muncile lui Dumnezeu,
 • Facturile neplătite dispar din toate bazele de date,
 • Străzile se umplu de câini cu covrigi în coadă,
 • În pomi au început să înflorească bancnote.
 • Numele meu este Dintr-o Bucată și
 • Iertați-mă dacă la împărțirea palmelor nu eram prezent,
 • Mama lui Baudelaire mă ținea de vorbă.
 • Rațiunea este funcția mea flotantă
 • Și-n casa mea bucuria ține mereu aprinsă lumina.

Comunicat de presa Editura Adenium

 

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Noutati la superpret, reduceri si transport gratuit

Next Article

Eveniment Humanitas: Care Santos in dialog cu Mircea Cartarescu

Related Posts
Gaudeamus 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Gaudeamus 2023

Editura Litera are plăcerea să își invite cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri…

Total
0
Share