fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Aparitie noua in Colectia Tantra: “Yoga daoista – Alchimie si nemurire”, de LU K`UAN YU (Editura Herald)

yoga_daoista_persp_marePotrivit inteleptilor din China antica, yoga daoista include alchimia spirituala si are drept scop biruinta asupra mortii. Volumul de fata este o traducere a tratatului Secretele Cultivarii Naturii Esentiale si Vietii Vesnice scris de maestrul daoist Zhao BiChen, si contine o expunere cuprinzatoare a yogai daoiste impreuna cu indrumarile date de predecesori, care pot fi studiate si practicate de discipolii moderni. Cartea consta din şaispre­zece capitole care ne invata cum sa ne antrenam in alchimia spirituala de la inceput pana la sfarsit, pentru a depasi ceea ce este muritor şi sa ajungem la starea divina de nemurire.

In tratatul Yoga daoista – Alchimie si nemurire este prezentat pentru prima oara un curs complet de Yoga daoista impreuna cu instructiunile vechilor Patriarhi si Maestri Iluminati, astfel incat orice om interesat sa poata practica invatatura de la inceput pana la sfarsit.

Pe scurt, aceasta metoda consta in oprirea scurgerii Fortei Generative, care este inerenta oricarui om, astfel ca ea sa fie retinuta in corp pentru a fi purificata si transmutata in vitalitatea pozitiva pentru restaurarea Spiritului Originar care a existat inainte ca lumea actuala sa fi luat fiinta, Spirit care se poate reintoarce la primul sau stadiu nemuritor.

Conform acestei invataturi, nu este nevoie ca adeptul sa astepte pana ce, dupa moarte, va dobandi nemurirea, deoarece el o poate atinge in timpul vietii sale prezente si se poate bucura de beatitudinea netarmurita din Marele Vid in care el va aparea in nenumarate Corpuri de Transformare pentru a-i elibera pe oameni de suferinta vietii pamantesti. Chiar daca se teme sa atinga acest ultim tel, el poate cel putin sa se bucure de o viata lunga, lipsita de boli (asa cum explica autorul in cartea Secretele meditatiei chineze).
Invatatura a fost pastrata timp de patruzeci si sapte de secole pana in prezent si adeptii sai sunt inca numerosi in Orientul Indepartat.

lu_k_uan_yo_mareDespre autor:

Lu K’uan Yu s-a nascut la Canton in anul 1898 si a murit la Hong Kong in 1978. Primul sau Maestru a fost Hutuktu din Sikang, un Mare Lama iluminat. Al doilea sau invatator a fost Venerabilul Maestru Chan, Xu Xu Yun, Dharma-succesorul tuturor celor cinci secte Chan din China.

A tradus in limba engleza mai multe texte buddhiste chineze: Shurangama Sutra (1969); Platform Sutra ; Vimalakirti Sutra (1972).
Lu K’uan Yu a fost un maestru renumit atat in Occident, unde a facut cunoscute invataturile si practicile alchimiei chineze, cat si in Orient unde i s-a recunoscut profunda intelegere a traditiei daoiste, atat sub aspect metafizic cat si operatoriu.

Lucrari publicate (selectiv):

 • [arrow_list]
  • Ch’an and Zen Teachings, First Series (1960),
  • Secrets of Chinese Meditation (1964)
  • Ch’an and Zen Teachings, Second Series (1971),
  • Practical Buddhism (1971)
  • Ch’an and Zen Teachings, Third Series (1973),
  • Taoist Yoga: Alchemy And Immortality, (1973)
  • The Transmission of the Mind: Outside the Teaching (1974)
  [/arrow_list]
[styled_box title=”Despre Editura Herald” class=”sb_blue”]

editura_herald

Editura Herald ofera acces nemijlocit la textele esentiale ale umanitatii, ce au fost adunate in colectii reprezentative pentru fiecare spatiu cultural in parte. Fie ca editam scrierile cele mai relevante ale marilor traditii, fie ca punem la dispozitia cititorilor lucrari de exegeza culturala şi spirituala selectate cu multa atentie, grija noastra se indreapta catre veridicitatea surselor şi valoarea lucrarilor. Scopul nostru este sa aratam posibile directii catre Cunoaştere şi Adevar, sa redescoperim valorile fundamentale de care avem nevoie pentru a trai in armonie cu noi inşine şi cu lumea. www.edituraherald.ro

[/styled_box]
bogdan
Total
3
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Oferta magica la eBook-uri: 2+1 GRATUIT

Next Article

Carti care iti arata viata din alta perspectiva: 40% reducere la titlurile Osho

Related Posts

Total
3
Share