fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Asociatia Vedic Dharma in parteneriat cu Editura Herald si Libraria Bastilia te invita la o discutie despre „BHAGAVAD GITA”

Te invităm miercuri seară, 17 iulie, ora 19:00  în spaţiul primitor al librăriei Bastilia din Piaţa Romană, pentru a explora învăţăturile centrale din „Bhagavad Gita”.

În cadrul acestei întâlniri, împreună cu Yogeshvar, maestru tradiţional de Vedanta din sudul Indiei, vom discuta despre metodologia corectă de predare şi modalităţile de înţelegere a textului, în linia pricipiilor filosofiei Advaita a lui Shankaracharya.

Expunerile vor fi însoţite şi de câteva momente de lectură din paginile cărţii, un moment prielnic de apropiere de spiritul hindus şi învăţăturile sale.

În continuarea evenimentului va fi organizată o scurtă sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Participarea este liberă.

Invitaţi:

  • [arrow_list]
    • Yogeshvar Karthik, maestru tradiţional de Vedanta
    • Victoria Gall, Asociaţia Vedic Dharma
    • Prof. Teodoru Ghiondea, reprezentant Editura Herald
    [/arrow_list]

Moderator: Vlad Doroican, PR Editura Herald

Yogeshvar Karthik este originar din Sudul Indiei, provincia Chennai. El facilitează transmiterea învăţăturii tradiţionale a Indiei în acord cu tradiţia vedantina a lui Shankara. Experienţa lui în facilitarea de programe, seminarii şi întalniri pe teme spirituale acoperă o arie largă de auditoriu, persoane care sunt în căutarea drumului personal în viaţă, inclusiv tineri, profesori, consultanţi de business, producători de film, asistenţi sociali, judecători etc. În Romania, Yogeshvar susţine clase săptămânale de Yoga şi Vedanta şi a sustinut deja o serie de conferinţe, programe corporatiste, seminarii, workshop-uri la Casa Satya, Seeds for Hapiness, Serendipity, inclusiv în cadrul festivalului Namaste India. Detalii despre programe aflati pe www.yogeshvar.ro

Bhagavad Gita dezvăluie libertatea eternă ca fiind adevărata ta natură şi îţi arată calea libertăţii în acţiune. Acţiunea inteligentă este cheia ce îţi deschide inima către deplina libertate interioară. Bhagavad Gita este una dintre cele trei scripturi principale din înţelepciunea hindusă, numită Shastra. Shastra este corpul sistematic de cunoaştere care descrie adevărata natură a realităţii şi ne ghidează spre moduri de a trăi în armonie cu aceasta. Precum fizica şi matematica, shastra necesită studiu sistematic, în concordanţă cu o metodologie de predare potrivită, sub îndrumarea unui profesor calificat.

„Bhagavad-Gita reprezintă cea mai cuprinzătoare sinteză a spiritualităţii indiene, în care sunt asimilate teze foarte diferite, cum ar fi transcendentalismul monist upanişadic (preluat ulterior de Vedanta), dualismul Samkya, teismul de tip devoţional şi tehnicile spirituale yoga; întregul poem apare ca un amestec antinomic de reprezentări arhaice, uneori naive, şi de rafinate soluţii în problema opţiunii şi a libertăţii. Dincolo de conţinutul său filosofic, poemul este încărcat de o măreţie şi o fascinaţie ce ţin de esenţa sa dramatică. ” – Sergiu Al-George

PARTENERI MEDIA & CULTURALI: Radio România Cultural, ArtActMagazine, 4Arte.ro, România Liberă, Filme-Cărţi.ro, Port.ro, Calendarevenimente.ro, Romania Pozitiva, Privesc.eu, Studentie.ro, PrWave.ro, SR-The Club Of Serial Readers, Trăieşte Conştient, Bookuria.info, Bookblog.ro, Bookmag.ro, Booktopia.ro, Instilulmeu.ro, ORIENS.ro, Amintiridincalatorie.ro, Astrocafe.ro, NoulPamant.ro, Poveştidecălătorie.ro.

Bhagavad Gita afis-tipar_web

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Humanitas ne invita la Campionatul Povestilor cu Marian Ralea

Next Article

290 de titluri de la Humanitas cu pana la 90% reducere!

Related Posts

Total
0
Share