fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Atelier de scriere creativă pentru copii

atelier scriere creativa

Scriitoarea Adina Rosetti îi așteaptă pe copiii între 10 și 16 ani din București la a cincea ediție a atelierului de scriere creativă organizat de Academia Motanov. Atelierul va avea loc între 12 martie și 10 aprilie 2016, iar înscrierile sunt în curs.

Să inventezi o poveste, să alegi cum s-o scrii, să discuți povești împreună cu ceilalți copii, să citești mai mult ca să vezi câte lumi și-au imaginat autorii până acum și cât sunt de diferite! Atelierul le va antrena copiilor creativitatea, fluența în exprimare, capacitatea de a organiza o narațiune și de a o face captivantă, de înțelegere a unui text, îi va învăța să facă distincția între ficțiune și non-ficțiune, să depășească blocajele prin trucuri amuzante, să nu se supună clișeelor și să scrie pentru plăcerea lor.

Atelierul va explora formele scrisului (articol de blog, interviu, reportaj, poem, ficțiune), pe care copiii le vor deprinde prin imaginație și joc. În partea a doua, se va vorbi despre cum se construiește o poveste – narațiune, personaje, dialog și așa mai departe. Povestirile scrise de copii vor fi strânse într-o revistă pe care fiecare o va primi la final, apoi vor fi publicate și pe site.

Adina RosettiVrem să le trezim copiilor apetitul pentru citit, să îi familiarizăm cu genurile și stilurile scrierii și cu felul în care se construiește o poveste, și să facem toate astea în joacă, cu mult umor și relaxare. Cred foarte mult în puterea poveștilor și a cuvintelor, cred că imaginația nu înseamnă doar visat cu ochii deschiși, dar ne și salvează din multe situații, dacă știm cum să o folosim, cred că trăim într-o epocă în care se scrie frenetic (mai ales pe net) și nu prea ne mai putem descurcă dacă nu știm să concepem și să scriem corect un text și mai cred că copiilor le trebuie niște alternative la jocurile pe tabletă, calculator, smartphone etc.” (Adina Rosetti)

Înscrierile sunt deschise până pe 1 martie, pe baza unei povești sau a motivației. Locurile se ocupă în ordinea înscrierilor. Atelierul se va desfășura la Centrul de Artă MORA, în București, și costă 520 lei. Întâlnirile au loc sâmbăta și duminica de la 15:00 la 17:00, timp de 5 weekenduri. Pentru mai multe detalii, intrați pe http://www.motanov.ro/portfolio/scrierecreativa.

Adina Rosetti este scriitoare și jurnalistă, autoare a romanului Deadline, primit cu entuziasm de critici și cititori, a cărții pentru copii Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul și a volumului de povestiri De zece ori pe buze, toate trei apărute la editura Curtea Veche. Împreună cu alte 17 scriitoare, a apărut în volumul Povești cu scriitoare și copii, publicat la Polirom.

Academia Motanov este un proiect al asociației Brain Fitness, orientat pe ateliere pentru copii și tineri, gândite de un motan imaginar.

Noi deja l-am programat pe Matei la acest atelier, lucru pe care vă sfătuim să-l faceți și voi. Ne vedem pe-acolo, ne-mprietenim, alea, alea :)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Astăzi poți lua volumul 2 din Al 5-lea val (apare cu Libertatea)

Next Article
Rusia explodeaza

Lansare de carte: Rusia explodează. Planul secret pentru resuscitarea KGB-ului

Related Posts

Total
0
Share