fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Ateliere de exceptie: Povesti povestite – Laborator de scriere creativa pentru copii

laboratorMeda Popea – Arts & Events pornește pe 15 februarie 2014 un laborator de scriere creativă pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, intitulat “Povești povestite”. Laboratorul cuprinde opt module a câte 90 de minute și va avea loc la Cărturești Verona, în fiecare sâmbătă, de la 15.00 la 16.30. Un atelier de experienţe narative, departe de calculator, tabletă, telefon și televizor, derulat într-un spaţiu al cărţilor și poveștilor, savurând câte o ceașcă de ceai fierbinte.

Despre laborator
I-ai citit povești și acum continuă singur, citind și imaginând la rândul lui lumi care ar merita povestite? Scrie cursiv, citește cu ușurinţă și ţi se pare că imaginaţia lui se manifestă și în discurs și naraţiune, nu doar în vizual? La laboratorul nostru de scriere creativă pentru copii vom învăţa să citim cu înţeles, dar și să scriem “cu cap” poveștile noastre. Laboratorul își propune să completeze cu naraţiunea o lume excesiv vizuală și să le ofere copiilor posibilitatea să se exprime armonios, punând  în rezonanţă scrisul cu fotografia, desenele, animaţia și jocurile video.

Copiii care scriu povești, ţin un jurnal sau își povestesc vacanţele în scrisori sau compuneri vor ști să își articuleze mai bine ideile, sentimentele, vor deveni mai conștienţi de ei înșiși și de cei din jur. Vor crește frumos.

Tematica
Vom afla mai întâi cum să citim un text, o poveste sau o carte, să descifrăm mesajele scriitorului și să le interpretăm. Ne vom juca și vom face exerciţii cu cuvintele, vom construi mici discursuri pornind de la cuvinte-cheie. Vom învăţa să punem pe hârtie cuvintele și sa ne împartășim trairile, experienţele personale, lucrurile care ne plac și care ne dau de gândit. Vom scrie scrisori către părinţi și bunici, către prietenii sau colegii de școală, iar cei mai îndrăzneţi vor începe să scrie un jurnal. Vom afla despre tipuri de naraţiune și narator, despre relaţia dintre autor-narator-personaj și cititor, dar și despre perspectivele narative, simplu, pe înţelesul tuturor.

Vom scrie apoi povestiri individuale, alegând în cunoștinţă de cauză tipul de naraţiune, și le vom discuta între noi. La finalul laboratorului, vom aduna povestirile într-o carte virtuală și vom porni către cititorii noștri.

Stăm de vorba cu viitorii noștri scriitori? Vom afla pe parcursul laboratorului de scriere creativă susţinut de Meda Popea, filolog, licenţă Facultatea de Litere- Bucureăti, profesor și trainer al platformei Meda Popea-Arts and Events: “Lucrez de mulţi ani cu copiii, știu câte lucruri uimitoare li se întâmplă, simt și traiesc și îmi doresc să știe să le exprime și să ni le împărtășească, fiecare în felul său unic, special, alegând calea pe care vor să îi însoţim, ca ghizi, tovarăși de călătorie sau cititori”.

Parteneri media:  bigcitylife.ro, itsybitsy.ro, liternet.ro, melc-codobelc.ro, urbankid.ro, Senso TV, sfatulparintilor.ro.

Detalii curs:

Grup de minimum 10 copii.
Preţ: 480 lei (TVA inclus)/ persoana.
Modalităţi de plată: cash, integral, înainte de începerea primului modul.
Detalii, înscrieri și rezervări loc la telefon (0729 609102) sau mail (popea.meda@gmail.com).

https://www.facebook.com/MedaPopeaArtsEvents

Meda Popea- Arts & Events este o platformă care reunește proiecte artistice și ateliere de creaţie. Promovăm frumosul, creativitatea și iniţiativele artistice în formele cele mai diverse. Am reunit sub o singură “pălărie” concepte creative care transmit oamenilor că doar bunul simţ și reîntoarcerea la valorile simple, la cultură și artă, la informaţie consistentă, la învăţătură temeinică și educaţie ne pot face viaţa mai bună.

Credem în principiile clasice ale binelui, adevărului și frumosului, precum și în ideea legăturii indisolubile între util și plăcut, pe care le promovăm prin evenimente, ateliere de creaţie, workshop-uri, proiecte artistice.

Printre atelierele noastre cele mai iubite:

 • [arrow_list]
  • lecţii de limbi străine (engleză, franceză) pentru copiii
  • atelierele de artă furoshiki pentru copii, în care aplicăm învăţăturile stravechii arte japoneze de împăturire și înnodare a materialelor textile
  • atelierele de “gusturi, arome și limbi străine” dedicate copiilor
  • atelierele de desen și pictură pentru copii
  [/arrow_list]

La acestea se adaugă atelierele dedicate adolescenţilor și adulţilor: furoshiki, croșetat, frământat pâine, caligrafie,  limbi străine sau limba română pentru expatriaţi.

Contact: Meda Popea, Manager, popea.meda@gmail.com, 0729609102, FB: Meda Popea.

Comunicat de presa Agentia Meda Popea – Arts & Events

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Esti femeie si ai pana in 30 de ani? Uite ce trebuie sa citesti

Next Article

O noua aparitie in Colectia Biblioteca pentru Toti: "Poezii", de Mihai Eminescu

Related Posts

Total
0
Share