fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Ati auzit de «paranormal romance»? Trebuie sa cititi “Harul”, de Ada Ioana Raluca Băceanu (Editura Ideea Europeana)

harul-baceanu-ralucaHarul ar putea fi numit romanul unei adolescente deosebite, unde totul devine posibil printr-o putere pe care o avem cu toţii: dorinţa. Doar că uneori Universul o poate îndeplini într-un fel neaşteptat aşa încât să-ţi răstoarne lumea cu susul în jos. Amy, personajul principal, descoperă pe pielea ei că trebuie să ai grijă ce îţi doreşti.

Chiar în momentul când în sfârşit reuşeşte să se integreze unui grup, să descopere iubirea, pe scurt, să devină o adolescentă normală, îşi dă seama că nu e ea această nouă persoană… Deşi încă din prima parte a cărţii descoperim o serie de evenimente care trădează ceea ce se va întâmpla ulterior, avem de-a face cu impresia că dorinţa este singura “vinovată” de dobândirea supărătorului “har”. De fapt, este ceea ce trebuie să să întâmple, este firesc atunci când vine vorba de Amy. Destinul îi este ghidat de forţe de care încă nu este conştientă, doar că spre finalul cărţii va avea loc o mare încercare: va fi lăsată să aleagă un drum. Niciuna dintre alegeri nu va fi uşoară. Nu va mai fi de ajuns credinţa.

Amy va fi pusă în faţa unor alegeri care o vor maturiza forţat. Ceea ce părea la început ceva sâcâitor, acum va deveni o chestiune de viaţa şi de moarte căci atât Binele cât şi Răul o vor vâna. Liberul arbitru va fi cel care va prima de acum încolo. Va alege să rămână de partea Binelui cu preţul propriei vieţi, sau va alege calea Răului, devenind aliata Lui?…

  • Ada Ioana Raluca Băceanu, Harul
  • 13×20 cm, 512 pag.
  • ISBN 978-606-594-172-4

Cartea o puteti cumpara de aici

Ada Ioana Raluca Băceanu, poet, romancier, eseist. S-a născut pe data de 29 decembrie 1993, la Bucureşti. Absolventă a Colegiului Naţional Spiru Haret, studentă la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Istorie. Debut absolut – 2009. Publică poezie în antologia Bal la palat, Editura Granada, 2010, proză în anto­logia Balaurul şi mioriţa, Editura Eagle Publishing, 2011, şi în antologia Dincolo de noapte, Editura Millennium Books, 2012.

Roman: Călătorie prin mintea unei adolescente, Editura EuroStandard, 2009, reeditat în 2010 la Editura Litera Internațional.

Eseu: Integrarea socială a persoanei maniaco-depresive.

Premii literare: Premiul I la Simpozionul Internaţional Adolescentul miop al lui Eliade în universul şcolii româneşti contemporane (2010), premiul I la Concursul Naţional Simboluri în universul cunoaşterii (2012), premiul I la Simpozionul Municipal Adolescenţii de azi pentru Europa de mâine (2012).

bogdan
Total
0
Shares
1 comment
  1. Un inceput promitator. Continuand aceasta serie va atrage cu siguranta cititorii catre acest gen.
    Succes Raluca si felicitari pentru ceea ce faci.

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Inserturi: Revista Bravo si Editura Leda fac o bookurie fanilor cartilor cu vampiri

Next Article

Inserturi. Revista Baby din februarie + carte cadou la 13,99 lei

Related Posts

Total
0
Share