fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Au fost aleşi câştigătorii concursului Trofeul Arthur pentru literatură pentru copii şi tineret!

Trofeul Arthur, cel mai important concurs de creaţie pentru literatură pentru copii şi tineret din România, şi-a desemnat câştigătorii. Le mulţumim tuturor celor şaptezecişinouă de autori care ne-au trimis texte nepublicate încă, cât şi membrilor juriului, a căror expertiză a fost realmente necesară în vederea departajării textelor deosebit de bune.

După cum vă amintiţi, Trofeul Arthur şi-a propus să premieze cele mai bune manuscrise de proză scurtă, de poezie şi cel mai bun roman. Pe lângă aceste secţiuni, câştigătorul Trofeului Arthur, indiferent de secţiunea la care participă, urmează să fie publicat la Editura Arthur, parte a Grupului Editorial Art.

Editura Arthur are plăcerea de a vă anunţa numele câştigătorilor în funcţie de secţiuni:

  1. Secţiunea Poezie: Călin-Andrei MihăilescuPoezoo. Ce fac animalele când le faci;
  2. Secţiunea Proză scurtă: Laura Grünberg, Să creştem mici;
  3. Secţiunea RomanDaniela KluzCele trei aventuri ale lui Alfie, şi Maria Ancuţa MilchişClub de vacanţă;
  4. Marele Premiu: Florin BicanReciclopedia de poveşti cu rimă şi fără tâlc.

Câştigătorii concursului au fost anunţaţi în cadrul unui eveniment care a avut loc miercuri, 21 noiembrie 2012, la Târgul de Carte Gaudeamus Bucureşti, în prezenţa membrilor juriului (Florentina Sâmihăian, Mircea Vasilescu, Simona Popescu, Elisabeta Lăsconi şi Roxana Jeler) şi a autorilor (cu excepţia lui Călin-Andrei Mihăilescu şi a lui Florin Bican, care nu se aflau în ţară). La secţiunea Roman, juriul a desemnat două manuscrise câştigătoare, ambele fiind la fel de bune.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Evenimente pentru copii la Libraria Carturesti Verona. Faceti cunostinta cu Animalariul universal al profesorului Revillod

Next Article

Humanitas ne invita la evenimentul de lansare a bestseller-ului Descendentii

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
0
Share