fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Autoarea Seriei Outlander, Diana Gabaldon, a început deja să scrie cartea cu numărul 10

Foto Credit: Diana Gabaldon Facebook

Diana Gabaldon a declarat anterior că acesta va fi probabil ultimul roman din seria Outlander.

Diana Gabaldon se menține ocupată. Între munca de jurnalist pentru “Go Tell the Bees That I Am Gone” și semnarea a zeci de mii de exemplare ale cărții pentru fanii nerăbdători, autoarea și-a găsit timp să înceapă să lucreze la cel de-al zecelea roman al său din seria Outlander.

Când a fost întrebată la ce lucrează în continuare, ea a declarat pentru T&C: “În fruntea mormanului de idei ar fi începuturile cărții 10. Am început să o scriu, dar mă ocup de ea puțin câte puțin, pentru că sunt atât de multe interferențe din cauza chestiilor legate de lansarea cărții încât nu pot lucra cu concentrarea mea obișnuită.”

Ea a continuat: “De obicei, am o oră și jumătate pentru mine seara, când mă gândesc sau îmi fac treburile obișnuite de la birou. Totuși, lucrez la cartea 10”.

Diana Gabaldon a împărtășit că cea de-a zecea carte va fi, cel mai probabil, sfârșitul poveștii lui Jamie și Claire – dar nu va fi ultimul ei text din universul extins Outlander. Ea lucrează, de asemenea, la un roman prequel despre părinții lui Jamie și la o carte despre Maestrul Raymond, un călător în timp care joacă un rol mic în povestea Outlander.

“Celălalt lucru important la care lucrez în acest moment este volumul prequel, care este povestea părinților lui Jamie Fraser, Brian și Ellen”, spune ea. “Acela vorbește în mod activ cu mine. Îl port în minte de ceva vreme, așa că știu destul de multe despre el. Și abia am început să lucrez serios la ea, s-ar putea spune. Așa că am scene reale, lucruri de genul ăsta.”

În ceea ce privește povestea maestrului Raymond, deocamdată este în plan secundar. “Am începuturile ei”, spune Gabaldon, “dar nu lucrez la ea în mod activ în acest moment, din motive evidente. Este doar acolo pentru când voi ajunge la ea. Și, la momentul potrivit, va trebui să facem un volum trei al Outlandish Companion pentru a acoperi volumele nouă, zece și prequel-ul, dar asta poate aștepta până când voi scrie aceste lucruri.”

Având în vedere că a existat o diferență de șapte ani între cel de-al optulea roman Outlander, Written in My Own Heart’s Blood și Go Tell the Bees, fanii ar trebui să se gândească că această așteptare o să fie îndelungată. Dar, din fericire, între timp, un nou sezon al adaptării televizate a romanului Outlander va avea premiera la Starz în martie 2022.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
high angle photo of robot

Lista Silviei: 7 cărți despre roboți

Next Article
Booker

Booker rămâne cel mai vizibil premiu literar din lume

Related Posts
Gaudeamus 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Gaudeamus 2023

Editura Litera are plăcerea să își invite cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri…

Total
0
Share