fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Bagaje pierdute” a castigat Booksellers’ International Book of the Year 2013

bagaje-pierduteÎncă începând cu 1997, în fiecare an în cadrul conferinţei International Congress of Young Booksellers, se alege Booksellers’ International Book of the Year (BIBY). Anul acesta, premiul a fost acordat cărţii “Bagaje Pierdute”, de Jordi Punti, apărută la Curtea Veche Publishing în 2012.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=d3c57876a”]Cumpara cartea cu 25% reducere[/button]

Cărţile nominalizate pentru BIBY sunt cărţi noi, relativ recente, apărute în ultimii cinci ani. Trebuie să fie traduse în alte limbi, cel puţin în două. Cartea BIBY nu trebuie să fie întotdeauna serioasa. Poate fi satirică, amuzantă, fantasy, science fiction, sau literatură pentru copii. Orice gen literar poate fi nominalizat, atâta timp cât este un roman.

În “Bagaje pierdute” aflăm ce se întâmplă când un tânăr catalan descoperă că singura moştenire a tatălui care l-a abandonat în copilări sunt, pe lângă o mână de obiecte „găsite“, trei fraţi vitregi cu acelaşi prenume, împrăştiaţi în tot atâtea colţuri ale Europei. “Bagaje pierdute” reconstruieşte, cu instrumentele romanului poliţist, existenţa lui Gabriel Delacruz Expósito prin mărturiile celor patru fii nelegitimi — Cristóbal, Christof, Christopher şi Christophe —, reuniţi pentru a reconstitui istoria personală a tatălui absent. Naraţiunile celor patru „cristofori“ de naţionalităţi diferite, bazate pe relatările propriilor mame, scot la iveală aspecte semnificative din viaţa camionagiului picaresc Gabriel, abandonat la naştere, crescut la orfelinat şi, la maturitate angajat al unei firme barceloneze de mutări, hoţ de bagaje alese la întâmplare, donjuan şi cartofor redutabil.

Citeste aici tot articolul

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Care-i Editura ta de suflet?

Next Article

39 de titluri interesante la doar 5,99 lei

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
0
Share