Bibliotecara care a reușit să transforme o bibliotecă prăfuită într-un adevărat centru educațional. „Unde nu există suflet, toți banii din lume nu pot schimba nimic!”. Este ideea prin care, în doar trei ani, Ioana Irinciuc și comunitatea formată în jurul Bibliotecii „Emil Gârleanu” din București au reușit să schimbe total aspectul și „spiritul” acestui spațiu de lectură. O poveste despre puterea poveștilor, reale și imaginare, sâmbătă la Jurnal pentru copii! (Digi 24)
Povești de dragoste și alte minunate cărți la cele mai mici prețuri – vezi ofertele
„Late in the Day”, de Tessa Hadley. Mariajul în turneu. Tessa Hadley s-a temut că cea mai recentă carte a ei, „Late in the Day”, este prea „mohorâtă”. Dar, după ce criticii au întâmpinat-o cu epitete ca „unul dintre cei mai mari stiliști în viață” („Washington Post”), scriitoarea a plecat în turneu cu povestea celor două familii perfecte care sunt date peste cap în ziua în care unul dintre soți moare. (The Guardian)
Hello World, de Hannah Fry. Lumea, în algoritmi. Matematicianul Hannah Fry explorează algoritmii care ne înconjoară de peste tot și care lucrează prin, pentru sau împotriva noastră. Printr-o serie de exemple concludente, scriitoarea pune în discuție impactul algoritmilor în artă, medicină, investigații criminale, reliefând rolul algoritmilor în toate structurile din jur. (Wired)
„Lost Children Archive” de Valeria Luiselli. Călătoria migranților. Primul volum în limba engleză semnat de Valeria Luiselli este o oglindă a preocupărilor scriitoarei vizavi de soarta copiilor migranților din America latină. Aceasta este tema centrală a cărții „Lost Children Archive”, poveste a călătoriei unei familii de migranți de-a lungul Statelor Unite. (New York Times)
Cele mai așteptate cărți ale primăverii. „Circe”, de Madeline Miller, este povestea nașterii unei fete în casa lui Helios, zeul Soarelui și cel mai grozav dintre titani. Doar că Circe este un copil mai straniu, care poate transforma dușmanii în monștri și ajunge o amenințare chiar pentru zei. Zeus o izgonește pe o insulă. (Publishers Weekly)
„Second chance”, de Joyce Maynard. Reîntoarcerea la Yale, după decenii. A renunțat la cursurile de la Yale pentru a trăi o aventură cu celebrul J.D. Salinger, în adăpostul ascuns al scriitorului cu zeci de ani mai în vârstă. Aventura care a durat 11 luni a trecut, Joyce s-a căsătorit, a crescut trei copii, a scris o mulțime de cărți – printre care și povestea cu Salinger – și astăzi se întoarce la Yale. (New Yorker)
Bookura-te de comentarii