fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Black Glass”, al doilea roman al trilogiei Poker, de Bogdan Cosa

poker-black-glassBlack Glass, cel de-al doilea roman al trilogiei Poker, de Bogdan Coşa, a apărut săptămîna aceasta la Editura Cartea Românească, şi în ediţie digitală. Romanul va fi lansat la Tîrgul de Carte Gaudeamus, ediţia 2013, duminică, 24 noiembrie, la ora 14.30, la standul editurii.

Black Glass continuă povestea lui Tudor Klein, personajul genuin şi supradotat care s a bucurat imediat de o mare popularitate livrescă. La trei ani după aventurile acestui copil teribil în lumea opulentă şi miraculoasă a celui mai în vogă joc de cărţi al momentului, viaţa lui se schimbă drastic, sub ameninţarea unei conştiinţe tiranice.

Noul roman al lui Bogdan Coşa este o tulburătoare şi autentică poveste de dragoste, care, prin hiperrealismul atroce, devine mărturia devastatoare a unui om singur, păşind tot mai absent, tot mai aproape pe zi ce trece de fluviul învolburat al nebuniei.

„De obicei, avem încredere în ceea ce este calm, egal, previzibil. Dar un bun romancier ne cîştigă încrederea doar cînd îşi asumă riscuri adevărate. Bogdan Coşa ridică, iată, în mod curajos miza jocului său de poker.” (Caius Dobrescu)

„Citind Black Glass, am avut constant senzaţia desfăşurării unui destin implacabil, descris la rece, ca în Străinul lui Camus. Tudor Klein, zis Zaru’, e un tînăr depresiv şi însingurat peste viaţa căruia pluteşte, ca un cer negru, o vină de care ştie că nu va scăpa niciodată pe deplin. «Sufletul meu era un atom tot mai mic, cu o masă din ce în ce mai mare» e una dintre confesiunile brutale şi stranii ale lui Tudor Klein, definitorie pentru recluziunea personajului. Bogdan Coşa are ceea ce au foarte puţini autori români contemporani: stil.” (Marin Mălaicu-Hondrari)

Cartea o poti cumpara si online, de aici.

„Se spune că jumătate dintre cei care suferă de tulburări de anxietate, manifestate mai ales prin atacuri de panică, ajung să dezvolte, în mai puţin de cinci ani, o depresie severă. Cei mai mulţi se feresc să ceară ajutorul unui medic încă de la apariţia primelor semne ale bolii, căutînd pentru început descrieri ale unor cazuri similare în literatura de specialitate. Aşa am procedat şi eu, asistat de librari, de anticari şi de psihiatrii Internetului, iar Black Glass este modul meu de a le mulţumi atît celor care au făcut publice istoriile lor, cît şi celor care au făcut artă din asta – pentru că nu m-au lăsat singur.” (Bogdan Coşa)

Sursa articol: site-ul Editurii Polirom

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Antrenament Black Friday: 50% reducere la cartile Editurilor Leda si Corint + transport gratuit

Next Article

5 lei cartea: 10 titluri pe care trebuie sa le citesti!

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
0
Share