fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

BookBot de la Google, robotul ajutor de librar

BookBot
BookBot Google

BookBot, robotul ajutor de librar. Rezidenții din Mountain View au făcut cunoștință recent cu BookBot, noul ajutor de librar non-uman. Dată fiind apropierea de Silicon Valley, este oarecum firesc ca Google să lanseze un robot care să interacționeze cu publicul, livrând cărțile librăriei. (Mercury News)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Cărțile cu sfaturi, în ascensiune fulminantă. Britancii stresați au cumpărat un număr record de cărți cu sfaturi despre cum să facă față unor timpuri de incertitudine. Oamenii recurg la volumele semnate de celebrități, de tot felul de guru și de psihologi, iar vânzările de astfel de titluri au crescut cu 20% în 2018. Editorii consideră că acesta este un efect al climatului politic din țară și din străinătate. (The Guardian)

Nicholas Hilliard”, de Elizabeth Goldring. Recunoaștere pentru artist. Până la Hilliard, pictorii englezi erau considerați doar niște zugravi mai pricepuți, buni doar să coloreze pereți. La curtea Elisabetei I, Hilliard a fost primul pictor care a trecut în categoria „artist”, spărgând „tavanul” meșteșugului. (The Guardian)

Cel mai nou trend în literatura pentru copii: empatia. Patrick Radden Keefe, în „Say Nothing”, și Peter H. Reynolds, cu „Say Something!”, sunt autorii care au stabilit un nou trend în literatura pentru copii: empatia. „Nu sunt neapărat povești, cât explorări poetice ale compasiunii și dreptății”, explică Maria Russo, editor de cărți pentru copii al „The Times”. (NY Times)

A Fistful of Shells”, de Toby Green. Cuceritorii iau totul. În 1897, într-un loc care astăzi este sudul Nigeriei, o veche capitală a fost deposedată, în cadrul unei expediții, de o serie de piese ceramice și de artă a lemnului considerate de „cuceritori” prea frumoase pentru a aparține unei culturi pe care englezii o credeau inferioară. Membrii expediției s-au servit din aceste comori, care sunt astăzi la British Museum sau au fost vândute la licitații. (The Guardian)

Citește zi de zi recomandările noastre.

Cărți pentru stilul propriu de a decora. „Tin Can Homestead: The Art of Airstream Living” povestește cum Natasha Lawyer și Brett Bashaw au renovat, aranjat, rearanjat, stilizat și schimbat stilul convențional al interioarelor. Cartea oferă nu doar sfaturi despre estetica locuinței, ci dă toate detaliile despre canalizare, sistemul electric, restaurare, mobilier. Ideile lor de design sunt aproape uimitoare prin simplitatea lor și mai ales prin efectul obținut. (Red lands daily)

Four Words for Friend”, de Marek Kohn. Importanța multilingvismului. Obtuzitatea englezilor atunci când vine vorba despre limbi străine a ajuns să se întoarcă împotriva lor, crede Kohn. În „Four Words for Friend” devine limpede valoarea comunicării și într-o altă limbă, se pune accent pe maniera în care știința limbilor străine și politica din jurul lor au ajuns să aibă o mare importanță în Letonia, India sau Statele Unite, în alte locuri în care s-a depășit ideea că a fi bilingv este dăunător intelectului (demontată între timp). (The Guardian)

Lecturile care vă fac mai atractivi pentru sexul opus. Un studiu recent a relevat faptul că bărbații care îl citesc pe Sir Richard Branson, în special autobiografia „Losing My Virginity”, primesc cu 74% mai multe răspunsuri din partea femeilor pe site-urile de dating. Branson este urmat de autorii de thrillere John Grisham și Lee Child. De partea cealaltă, femeile care au citit „Fifty Shades Of Grey” se dovedesc irezistibile pentru bărbați. (Daily Mail)

Vezi și recomandările din Lista Dianei

Woman of the Ashes”, de Mia Couto. Colonizarea Mozambicului. Mia Couto povestește despre un liliac care pică din cer. Rănit, este salvat de păsări și trimis regelui lor, dar nu este acceptat, pentru că nu este unul dintre ele. Și niște șoareci încearcă să-l recupereze, dar este atât de diferit, cu aripile lui… Abandonat, piere. Prima dintr-o trilogie, „Woman of the Ashes” este o parabolă despre colonizarea Mozambicului. (The Guardian)

Funko intră în afaceri cu cărți. Producătorul de jucării și alte suveniruri pentru copii Funko se lansează, începând cu luna iunie, în lumea cărților. Barnes and Noble vor edita aducerea la viață a popularelor personaje care fac parte din grupul Wetmore Forest. (Bleeding cool)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
O istorie a imaginilor pentru copii

O istorie a imaginilor pentru copii, de David Hockney

Next Article
autografe

Cărți cu autograf de la Elefant și Editura Curtea Veche

Related Posts

Total
0
Share