fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Cafeneaua bookuria. Stirile zilei (02.12.2013)

De astazi va invitam sa savurati cafeaua de dimineata impreuna cu noi. Citim impreuna cateva texte relaxante, interesante si chiar frumoase, numai bune sa acompanieze aburii cafelei matinale.

  • [arrow_list]
    • Incepem prin a ne aduce putin aminte de recenta vizita a poporului chinez in Romania, si citim cu interes textul publicat de Bedros Horasnagian in Observatorul Cultural: “China, China şi Mircea Geoană“.
    • Continuam cu sprintarul text “Tot carti“, scris in inconfundabilul sau stil de Andrei Plesu. Textul este publicat in Adevarul, iar citatul urmator ne-a facut cafeaua mai buna: “Încă se mai poate face haz în România, chiar dacă rămânem „un popor vegetal, cu politicieni care se numesc Ulm, Mazăre, Sulfina, Crin…”
    • Rubrica “Feedbook” din Dilema Veche ne propune povestea cartii “Albdinalb” in textul “Fiica revolutiei” scris de Mircea Chivu.
    • Daca aveti putin mai mult timp merita citit si interviul cu Gabriel Liiceanu “Securitatea si rutina raului“. Interviul este realizat de Andreea Pora si-l gasim publicat in revista online romaniaculturala.ro. Bineinteles, la baza interviului sta ultima carte a lui Gabriel Liiceanu, “Dragul meu turnator“.
    [/arrow_list]

Bonus, nu ratati micul nostru chestionar propus editurilor post Gaudeamus 2013 :)

Cam atat pentru astazi. Sa aveti o zi plina de bookurii!

[styled_box title=”Cartea zilei” class=”sb_yellow”]jocul-cu-margele-de-sticlaJocul cu margele de sticla, de Hermann Hesse

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=bec68ca96″]Cumpara cartea cu reducere[/button]

In Jocul cu margele pe sticla clasicismul armonios si echilibrat se interfereaza cu romantismul avantat si patetic, ambele au numeroase puncte de tangenta cu realismul si nu se refuza contactului innoitor cu expresionismul si suprarealismul. Motive, tipologii, procedee, mijloace de expresie aparent ireconciliabile celebreaza in scrisul lui Hermann Hesse intalniri amicale, ca pentru a demonstra ca nimic nu este inutil si pe deplin perisabil in experienta creatoare a secolelor.[/styled_box] [newsletter title=”Newsletter” text=”Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletterul nostru ocazional pentru a afla mai multe noutati. Nu facem spam!” rss_feed=”false”]

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Cum sa devii maestru in arta vanzarii", de Tom Hopkins (Editura Publica)

Next Article

Reduceri de pana la 86% la cartile din Colectia "Raftul Denisei"

Related Posts

Total
0
Share