fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Campania “Cartile copilariei” continua: 2,000 de copii din judetul Iasi au primit bucuria cartii

DSC_0877

Campania de donații “Cărțile copilăriei în fiecare casă”, iniţiată de Curtea Veche Publishing și susținută de Familia Regală a României pentru a aduce cartea aproape de copiii din zonele rurale ale țării, a continuat în județul Iași, cu sprijinul Rotary Club Iași Curtea Domnească.

În cursul zilelor de 2, 3 și 4 aprilie, echipa Curtea Veche Publishing a vizitat școli din comunitățile județului Iași, aducând bucuria cărților în viața a peste 2000 de copii din localitățile Grozești, Cozmești, Moșna, Domnița, Țibana, Glodenii Gândului, Gropnița, Focuri, Coarnele Caprei, Fântânele. ASR Principele Nicolae al României, coordonator al programului de donații, a luat parte la vizitele în şcoli, fiind alături de copii şi dascăli în cadrul evenimentului de susţinere a lecturii.

Copiii din comunitățile incluse în proiect au primit cu entuziasm și curiozitate cărțile oferite, pentru mulți dintre aceștia volumul primit fiind prima lor carte. Județul Iași a fost ales drept punct de pornire pentru proiectul de donații în urma mesajelor primite de editura Curtea Veche de la profesorii și directorii școlilor din mediul rural ce descriau situația dramatică și nevoia de sprijin în ceea ce privește accesul la carte pentru cei mici. Instituțiile școlare vizitate, multe dintre ele greu accesibile din cauza drumurilor de joasă calitate, nu dispun de biblioteci dotate corespunzător, iar mulți dintre copiii incluşi în proiect nu aveau nici măcar o carte proprie. Mai mult, un număr îngrijorător de mare dintre copiii aflați în clasele V-VIII nu pot încă citi cu ușurință, demonstrând necesitatea unor intervenţii prin programe de lectură bine structurate, aşa cum este iniţiativa “Cărţile copilăriei”.

DSC_0145

Pentru ca donațiile de carte să aibă un efect real asupra dezvoltării copiilor şi să îi încurajeze să se apropie de lectură, Curtea Veche Publishing va înfiinţa în localitățile implicate în programul național de lectură, cu ajutorul profesorilor de la școlile locale, cluburile de lectură “Cărțile copilăriei”. Editura pune la dispoziție gratuit resursele necesare şi o metodologie originală, dezvoltată de pedagogi teatrali, și va oferi asistență pe tot parcursul desfășurării cluburilor, prin platforma online a campaniei: www.curteaveche.ro/cartilecopilariei.

Campania de donații de carte, desfășurată la începutul lunii aprilie, în județul Iași, este susținută de Rotary Club Iași Curtea Domnească, organizație a oamenilor de afaceri și a reprezentanților diferitelor profesii care promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate și realizează servicii umanitare în folosul comunității. Cu scopul de a strânge fonduri pentru acest proiect, asociația organizează un concert caritabil susținut de Ducu Bertzi și Orchestra Momentum, sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 18:00, în sala Aula Magna a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Programul național de lectură “Cărţile copilăriei” este iniţiat de Curtea Veche Publishing şi susținut de membrii Familiei Regale a României și cuprinde, alături de donaţii de carte şi cluburi de lectură, vizite în şcoli, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Acest demers are la bază cauze cât se poate de obiective: statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăţi în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Noi reviste si inserturi in magazinele Inmedio (9 aprilie 2014)

Next Article

Humanitas Fiction anunta o noua editie a bestsellerului "A Long Way Down" de Nick Hornby

Related Posts

Total
0
Share