fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Campanie RockFM: manifest pentru incurajarea lecturii

rock_book“Rock FM este primul radio din România care a ales împreună cu ascultătorii săi să resusciteze dragostea pentru lectură. Într-o Românie care începe să prindă glas şi curaj pentru proteste, rockul este nu doar o formă de manifest, ci și un spirit care ne uneşte să luptăm pentru mai bine. Educaţia este cauza pentru care vom lupta până-n pânzele albe: Rock FM, ascultătorii, lideri din lumea rock şi alte voci care doresc să ni se alăture.

Românii sunt codaşi la citit şi “campioni” în topul populaţiilor cu cei mai mulţi analfabeţi. Peste 40% dintre adolescenţi nu ştiu să citească şi o treime dintre tinerii din România nu citesc niciodată literatură, potrivit unui raport al Comisiei Europene care demonstrează că România este ultima ţară din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte gradul de alfabetizare.

Timp de șase săptămâni ascultătorii au propus pe www.rockfm.ro 735 de cauze care au acumulat în total 40.500 de voturi. Din top 10 cele mai susţinute cauze, juriul a ales-o pe cea câştigătoare: „Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunţa”, aceasta fiind şi cea mai susţinută, cu peste 1.500 de voturi.

Joi, Ciprian Epuraș din Sibiu a fost desemnat prin tragere la sorți câștigător al marelui premiu al campaniei ‘Rock FM caută rebel cu cauză’ – un super chopper custom-made. Ciprian are 26 de ani, este de profesie librar și s-a numărat printre susținătorii cauzei „Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunţa”. Sibianul a plâns atunci când a aflat, în direct de la Cristian Hrubaru, că a devenit stăpânul „bestiei pe două roți” pusă la bătaie de Rock FM în urmă cu o lună și jumătate, la începutul campaniei.

În 2014 Rock FM va iniţia şi susţine alături de ascultătorii săi proiecte de responsabilitate socială care vor avea impact pe termen lung asupra consumului de lectură. Este un manifest prin care luăm atitudine în faţa decăderii culturii şi educaţiei într-o ţară în care cei care ar trebui să le ridice îşi văd doar de interesele proprii.”

Articol manifest preluat de pe site-ul rockfm.ro

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Ignoranța anulează valoarea

Next Article

Rock & Read!

Related Posts

Total
0
Share