fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Căpitanul RO, un supererou 100% românesc

cioroianu

Căpitanul RO, un supererou 100% românesc. Descoperiți-i aventurile în cel mai nou album de benzi desenate apărut la Adenium și lansat în urmă cu scurt timp la Salonul Internațional de Carte Bookfest.

La Adenium a apărut un nou album de benzi desenate, Căpitanul RO? Volumul 1. Război în inima Europei?, cu un scenariu de Adrian Cioroianu și ilustrații de Puiu Manu. Cei doi povestesc pentru Bookuria despre un supererou carismatic- Căpitanul RO.

Căpitanul RO„Așa s-a născut «Căpitanul RO»: la o discuție relaxată între prieteni împărtășind aceeași pasiune și același grăunte remniscient de copilărie…”

Adrian Cioroianu își amintește despre momentul în care s-a născut ideea personajului Căpitanul RO:  „Într-o seară de decembrie 2013, în acele zile pline de pace dintre Crăciun și Anul Nou, câțiva pasionați de bandă desenată – Dodo, Marius, Ștefan, Lucian, Octav și subsemnatul – se adunaseră în casa din București, mereu primitoare, a maestrului Puiu Manu. La un moment dat, cursul discuției a mers către întrebarea, pusă în joacă, «de ce nu avem și noi, românii, un supererou BD?», «l-aș vedea însoțit mereu de un urs și de o acvilă, ca simboluri ale Daciei și Romei!», am spus. «Cred că mi-ar plăcea să desenez așa ceva!», a spus Puiu Manu. A doua zi, deja schițam primele replici.

În martie 2014, scenariul era gata. În august 2014, Puiu Manu terminase faza în creion a desenului, iar în primăvarea anului 2015, inepuizabilul Puiu Manu lucra deja la al doilea volum al aventurilor de față, despre care nu vă spun decât faptul că, fiți siguri, va urma…

Așa s-a născut «Căpitanul RO»: la o discuție relaxată între prieteni împărtășind aceeași pasiune și același grăunte remniscient de copilărie…”

ro

Puiu Manu vă recomandă cu căldură acest SF care l-a creat pe minunatul Căpitan RO, pe care o să-l regăsiți în următoarele aventuri din noile albume aflate încă pe masa de lucru!

puiu-manu-1Puiu Manu: „Ca desenator de bandă desenată, aveam o oarecare invidie pe confrații mei din America ce puteau să jongleze cu minunatul «Superman», implicându-l în cele mai fantastice aventuri! Am trăit însă într-o perioadă în care acest «fantastic» era interzis! Dar, din fericire, am apucat și vremuri permisive la acest superb zbor (la propriu și la figurat!). Bucuria a fost și mai mare când acest povestitor de istorie, Adrian Cioroianu, mi-a propus să imaginez acest supererou român, asemănător celui american și care este înzestrat cu mult mai multe calități (firește, este român!) decât confratele său de peste ocean! Am desenat cu entuziasm aproape un an, confruntând schițele cu autorul personajului, reușind să scoatem acest album, în care veți găsi nu numai aventură, ci și alte personaje fantastice care dau farmec și umor acestei minunate povestiri! Puiu Manu vă recomandă cu căldură acest SF care l-a creat pe minunatul Căpitan RO, pe care o să-l regăsiți în următoarele aventuri din noile albume aflate încă pe masa de lucru! Vă urez lectură plăcută!”

Căpitanul RO. Război în inima Europei? este prima apariție editorială dintr-un proiect care va conține mai multe volume ce îl au în prim-plan pe supereroul BD Căpitanul RO. Însoțit de cele două simboluri ale Daciei și Romei, ursul și acvila, și ajutat de prietenii săi (Profesorul Decenew, Jeanne D’Orléans, Ana Manola, Căpitanul Trac, Cneazul Igor și Shadow U.S.), Căpitanul RO reușește în acest prim volum să elucideze misterul secării albiei Dunării, deconspirând planurile diabolice ale Baronului M.

Albumul de benzi desenate Căpitanul RO. Război în inima Europei? este disponibil în libării și pe site-ul Adenium.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Reducerile zilei. 16 iunie 2016

Next Article
Boualem Sansal

Seara dedicata romanului '2084. Sfarsitul lumii', de Boualem Sansal

Related Posts

Total
0
Share