fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cărțile anului 2022 – pariurile făcute de marile instituții media

Ca la fiecare început de an, numeroase publicații, printre care Guardian, Times, Telegraph, Daily Mail, Financial Times, New York Times, Irish Times și iNews, au publicat cele mai bune cărți care vor apărea în 2022. Un reper excelent și pentru noi, pentru a vedea ce se anunță a fi bestseller în 2022, dar și pentru a urmări care dintre editurile noastre vor publica aceste titluri.

Cărțile anului 2022. Cinci cărți care vor apărea în următoarele trei luni au dominat listele publicațiilor sus menționate: To Paradise, de Hanya Yanagihara (Picador), Free Love, de Tessa Hadley (Cape), Love Marriage, de Monica Ali (Virago), Again, Rachel, de Marian Keyes (Michael Joseph) și French Braid, de Anne Tyler (Chatto & Windus).

Claire Allfree, care a scris pentru Times, a descris cartea To Paradise a Hanyei Yanagihara ca fiind “magnifică, datorită abilității lui Yanagihara de a cufunda cititorul adânc în lumea emoțională a personajelor sale, în timp ce acestea se confruntă cu alegeri agonizante în numele iubirii sexuale și filiale”. De asemenea, romanul a fost inclus pe lista celor mai bune cărți din 2022 a publicațiilor Guardian, Telegraph, Times, Daily Mail, Financial Times și iNews. Precum și în lista The Bookseller din ianuarie 2022: Discover Previews, spune Bookseller.

Free Love, de Tessa Hadley, a apărut în lista Cărțile anului 2022 a Guardian, Times, Daily Mail și Financial Times. Mia Levitin, de la Financial Times, a descris ultimul roman al lui Hadley ca “o întorsătură din anii ’60 la Anna Karenina”.

Daily Mail a numit Love Marriage, de Monica Ali, drept una dintre cele mai de succes cărți ale anului. Stephanie Cross și Helen Brown au descris cel mai recent roman al lui Ali ca fiind “o explorare memorabilă a iubirii moderne și a Marii Britanii moderne”.

Susie Mesure, de la iNews, a numit French Braid, de Anne Tyler, ca fiind una dintre cele mai așteptate cărți pentru 2022, catalogând-o pe autoarea Tyler drept “o regină a literaturii americane”.

În fine, Again, Rachel de Marian Keyes a fost salutată de Martin Doyle de la Irish Times drept “continuarea mult așteptată a romanului Rachel’s Holiday”. Romanul a apărut nominalizat și în Telegraph, Daily Mail și Scotsman.

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Winter Sale

Winter Sale la Nemira - reduceri de până la 80% la cărți

Next Article
Weekend Humanitas

Weekend Humanitas la Libris - cărți cu până la 80% reducere

Related Posts
revista UZP
Citește mai mult

Revista UZP nr. 26/2022

Primul aspect care poate fi menționat în legătură cu numărul 26/2022 al Revistei UZP este aria largă de…

Total
1
Share