fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Castiga o invitatie la Atelierul “ISLAMUL – poeti mistici si dervisi ratacitori”

islam_evenimentFundatia Calea Victoriei va invita luni, 29 Iulie 2013, de la 19:00, la atelierul Islamul – poeti mistici si dervisi ratacitori, sustinut de Mario Barangea.

CONCURS: Trimiteti un e-mail la adresa online@nemira.ro cu raspunsul la intrebarea “Cine sunt misticii din cartea lui Vasile Andru, Mistici din Carpati?” si puteti castiga o participare gratuita la atelier. Participantii la atelier pot castiga cele trei volume Mistici din Carpati de Vasile Andru. Pentru mai multe informatii despre aceasta carte puteti accesa mistica.ro.

Atelierul va propune o abordare pe jumatate academica, pe jumatate destinsa pentru a intelege ce inseamna Islamul. Vom descoperi lumea islamica prin cateva istorii simple, dar pline de profunzime. Fara predispozitii politice, fara inversunari inutile, fara prejudecati obositoare. Doar povestiri si cautare a frumosului.

Temele celor cinci intalniri sunt:
1. Tacerea dintai – cuvinte labirint. Attar – poetul absolutului cautarii.
2. Ingerii si luminile Cerului. Istorii ale dezvaluirii: alchimia islamica. Alchimia in viziunea lui Ibn Arabi.
3. Sufismul si originile sale. Povesti sufite – mistica noptii din miezul zilei. Mistica lui Sohrawardi.
4. Dupa-amiezi tihnite – umbra luminoasa a poeziei. In ce fel, tainic sau fatis, ni se reprezinta adevarul etern prin cuvinte efemere. Bayazid Bastami – o mistica a poeziei.
5. Arhitectura lumii nevazute si neauzite – cate ceva despre angelologiile zoroastriana, islamica si crestina. Cuvintele care coboara din cer: povesti concentrice despre sfintii uitati ai Islamului.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Peste 200 de carti cu povesti si activitati pentru copii cu reducere de pana la 75%

Next Article

O lansare un pic SF – Revista de Povestiri nr 15

Related Posts

Total
0
Share