fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Castigatorii concursului de debut initiat de Editura Adenium

adeniumAșa cum am promis la deschiderea celei de-a doua ediții a concursului de debut în literatură al editurii noastre, Adenium, azi, 15 august 2014, sîntem în măsură să anunțăm cîștigătorii. Juriile au analizat manuscrisele care au trecut de preselecție – 10 la poezie, 10 la proză, 3 la teatru și 2 la eseu, critică și istorie literară – ale căror motto-uri de participare la concurs au fost anunțate în comunicatul anterior, iar în cazul literaturii pentru copii, toate manuscrisele primite.

Juriul pentru literatura adultă a fost compus din criticii literari Al. Cistelecan, Bogdan Crețu și scriitorul Liviu Antonesei, din partea editurii. Secretariatul juriului a fost asigurat de Gabriel Cheșcu, redactor șef Editura Adenium. Juriul la secțiunea literatură pentru copii a avut componența următoare: Adriana Nicorici, director general al Editurii Adenium și coordonatoarea diviziei pentru copii, BD, carte ilustrată, Gabriel Cheşcu și Angelica Lambru, autoare de literatură pentru copii și traducătoare.

În urma calculării mediilor manuscriselor ajunse în ultima etapă a concursului, au fost stabiliți următorii cîștigători:

  • Proză: E-xilul colecționarei de fluturi– Rotaru Adriana Noxi (Brăila)
  • Poezie: Vînd pământ– Ioana Duță (Timișoara)
  • Eseu: Flăcări, foc, arderi interioare în raportul verbal – vizual–Simona Ardelean (Zalău)
  • Teatru: Funeral of Hearts– Edith Negulici (București)
  • Literatură pentru copii: Secretul fetei frumoase– Dorina-Grațiela Aolăriți (Buftea).

Deciziile juriilor sînt suverane și definitive. Nici concurenții, nici editura nu le pot contesta. Pot fi însă discutate, desigur. Volumele cîștigătoare vor intra în procesul de editare și tipărire imediat și se vor bucura, ca și la ediția precedentă, de întreg sprijinul în promovare din partea editurii. În toamnă, la Tîrgul Gaudeamus de la Bucureşti, cărțile premiate vor beneficia de un eveniment special.

În numele membrilor juriilor, al editurii și al meu personal, îi felicit pe învingători și le doresc o carieră literară strălucită!

Liviu Antonesei,

Director editorial Adenium

 

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Maratonul lecturii: 5 zile ai 50% reducere la toate cartile

Next Article

Iubire etc., de Julian Barnes [Editura Nemira, 2014]

Related Posts

Total
0
Share