fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Ce carte „purta” Assange când a fost arestat

Assange

Ce carte „purta” Assange când a fost arestat… Arestarea lui Julian Assange a făcut înconjurul lumii și s-a observat ce carte „purta” fondatorul Wikileaks când a fost scos afară din Ambasada Ecuadorului, unde era refugiat de șapte ani: „History of the National Security State”, de Gore Vidal. Mai précis, evenimentele istorice care au generat instaurarea sistemului de securitate masivă, military-industrială și cultura politică ce a dus la „președinția de tip imperial”. (New Yorker)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Tezaur de manuscrise regăsite. Sute de manuscrise neprețuite, considerate pierdute în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, au fost regăsite și redate Germaniei. Printre acestea sunt printuri de secol XV, cărți illustrate și volume din bibliteca personal a celebrului ornitolog german Maximilian of Wied-Neuwied. (The Guardian)

Serialele dau viață cărților. Puțini regizori sunt atât de pricepuți încât să poată comprima o carte „mare” într-un film de doar două-trei ore. Dar cu serialele de televiziune, lucrurile se schimbă radical. Astfel sunt reanimați clasici ca Dickens sau contemporani ca Celeste Ng sau Elena Ferrante. Un serial bun poate da un impuls major vânzărilor cărții după care a fost creat. (ft.com)

Memoriile lui David Cameron nu țin cont de termenul Brexit. Volumul de memorii semnat de fostul premier conservator britanic David Cameron va fi lansat în toamna lui 2019, chiar dacă Brexit, fenomenul pe care l-a inițiat, s-a amânat. Editorul a cumpărat de la Cameron drepturile de publicare cu 800.000 de lire sterline în 2016, iar promisiunea contractual din partea fostului demnitar este să „fie onest în legătură cu ce a mers și ce n-a mers” la celebrul referendum care a dat toată Uniunea Europeană peste cap. (The Guardian)

Lăsați deținuții să citească! American Civil Liberties Union îl acuză pe șeriful din Chatham County, Georgia, John T. Wilcher, că le încalcă deținuților drepturile prin interdicția pe care le-a impus-o de a citi. Organizația s-a plans official și la avocatul regiunii, R. Jonathan Hart. (CNN)

Cărțile de onoare, oglinda istoriei hotelului. Cărțile de onoare ale unui hotel din Marea Britanie, Netherwood Hotel and Spa, sunt la dispoziție turiștilor care doresc să vadă, prin semnăturile celor care au vizitat obiectivul touristic în secolul trecut, istoria locului și a hotelului. (NW email)

Queenie”, de Candice Carty-Williams. Iubire și rasă. Cartea de debut a lui Carty-Williams pare o variațiune pe tema personajului Bridget Jones, doar că este o femeie de culoare într-o Mare Britanie în care rasa încă mai contează. Plină de umor și situații neprevăzute, cartea se anunță un bestseller. (The Guardian)

Broșuri savuroase printre cărți. În rafturile cu cărți ale Librăriei Publice din Voorheesville, SUA, se pot găsi broșuri colorate cu cele mai interesante povești despre istoria piperului, a semințelor care stau la baza unei băuturi tradiționale sau a pepenelui din Franța care este considerat cel mai dulce din lume. (Times Union)

Whatever Gets You Through”. Asaltul sexual asupra femeilor. Statisticile care reflect numărul de asalturi sexual asupra femeilor din Canada este un coșmar: 24.000 în fiecare an, aceasta fiind doar o mică parte, întrucât doar unul din 20 de astfel de incidente sunt reclamate și doar un procent dintre cei acuzați ajung să fie condamnați. Cartea este mărturia teribilă a unor supraviețuitoare, 12 femei care luptă cu efectele asaltului sexual care le-a traumatizat, în spatele cifrelor oficiale fiind, în final, ființe și vieți. (Vancouver Sun)

Citește zi de zi recomandările noastre.

Oficial guvernamental mituit cu… cărți. În timp ce era administrator al Agenției de protecție a Mediului din SUA, Scott Pruitt a primit în dar volume care neagă încălzirea global, cum ar fi „Global Warming for Dummies”, sau publicații ale unor companii de exploatare a petrolului din Texas – Texas Oil and Gas Association, ca „The Lorax”. Mita a fost făcută publică la insistențele organizației Citizens for Responsibility and Ethics in Washington. (Newsweek)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
vouchere elefant

Vouchere bune la Elefant: 40% reducere la mii de cărți + 40 lei Cadou

Next Article
EGGStraordinary Discount

🥚 EGGStraordinary Discounts! 😮 Cărți Ieftine - Reduceri până la 80%!

Related Posts

Total
0
Share