fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cea mai vanduta carte la Gaudeamus 2014: „Pas cu pas” de Klaus Iohannis

Foto: Adi Bulboaca
Foto: Adi Bulboaca

Cea de-a XXI-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură s-a încheiat duminică, 23 noiembrie, și a fost o ediție a recordurilor. Bestseller absolut al târgului a fost volumul autobiografic “Pas cu pas” de Klaus Iohannis, vândut la standul Curtea Veche Publishing, în cele trei zile în care a fost disponibil, în 7912 exemplare.

Cumpara cartea de aici si ai transport GRATUIT

“Este un fapt fără precedent în istoria târgului ca un titlu să fie vândut în aproape 8.000 de exemplare. A fost stabilită o ștachetă extrem de ridicată pentru toate viitoarele târguri”, declară Iren Arsene Mate, director Curtea Veche Publishing. “Președintele a ales ca instrument de comunicare, și în timpul campaniei electorale, și ulterior, cartea. Alături de mesajul transmis direct în prima zi a târgului – «cultura ne salvează!» -, atenția îndreptată de Klaus Iohannis către carte ne dă speranța recuperării distanței dintre noi și restul Europei în ceea ce privește lectura”.

Cumpara cartea cu reducere de la BookLand

După anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, pentru Klaus Iohannis prezența la Gaudeamus a fost prima apariție publică într-un alt context decât cel politic. Lansarea volumului “Pas cu pas” de Klaus Iohannis a avut loc miercuri, 19 noiembrie 2014, la standul Curtea Veche Publishing, și a fost urmată de o sesiune de autografe. La eveniment au participat peste 3.500 de persoane și au fost vândute 4.000 de volume, epuizându-se astfel primul tiraj al cărții. Președintele ales nu a părăsit târgul până nu a oferit autografe tuturor celor care au așteptat răbdători timp de câteva ore să îl întâlnească, organizatorii fiind nevoiți să prelungească programul cu peste o oră.

Lansarea cărții este considerată un fenomen editorial din punct de vedere al numărului de participanți la eveniment și al numărului de cărți vândute la un târg de carte într-un interval atât de scurt. Cu prilejul acestei lansări, au ajuns la Gaudeamus și multe persoane care în mod normal nu reprezintă un public al târgurilor de carte.

Cartea Președintelui a fost disponibilă în târg într-un nou tiraj începând de sâmbătă, 22 noiembrie, și a primit duminică Premiul Gaudeamus pentru Cea mai râvnită carte a Târgului, desemnată prin votul publicului. La ridicarea premiului, directorul Curtea Veche Publishing a declarat că urmează o nouă ediție a volumului “Pas cu pas”, ce va include detalii din culisele campaniei și prima parte a mandatului de Președinte.

Curtea Veche Publishing se implică în mod activ în dezvoltarea interesului pentru lectură în rândul copiilor, și vocea Președintelui îndreptată în direcția culturii este un prilej de bucurie. “Am fost, în campaniile noastre de lectură, prin întreaga țară și am descoperit zone întregi unde nu este posibilă această întâlnire, atât de necesară, între copil și carte. În tot județul Teleorman, de exemplu, nu există nicio librărie. Sperăm să mesajul transmis prin acest eveniment editorial să fie un prim imbold care să ducă și la creșterea numărului de librării” (Iren Arsene Mate, director Curtea Veche Publishing).

Comunicat de presa Editura Curtea Veche Publishing

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

50% reducere la cele mai iubite carti de la RAO. Doar azi, 24 noiembrie

Next Article

Faci si tu o fapta buna? Voteaza-l pe Adrian!

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
0
Share