fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Cele mai frumoase carti din lume”

cele mai frumoaseDupă o îndelungată absenţă, cărţile româneşti se întorc în expoziţia „Cele mai frumoase cărţi din lume”, organizată de Fundaţia Buchkunst în cadrul Tîrgului Internaţional de Carte de la Leipzig. Anul acesta, România expune atît cele 30 de titluri finaliste ale primului concurs naţional de design de carte, „Cele mai frumoase cărţi din România” (lista completă poate fi consultată pe http://celemaifrumoasecarti.ro/castigatori/, cît şi cele două volume desemnate drept „Cele mai frumoase cărţi ale anului 2012”, în cadrul primei ediţii a Galei BUN DE TIPAR).

O altă expoziţie din cadrul Târgului de Carte de la Leipzig dedicată volumelor româneşti este cea organizată de Headsome Communication, cu sprijinul Ministerului Culturii. Cei interesaţi vor putea vedea, în cadrul standului României, toate titlurile laureate ale primei ediţii a Galei Industriei de Carte din România BUN DE TIPAR, într-o expoziţie independentă.

„Dacă nu ar fi existat Gala BUN DE TIPAR şi concursul «Cele mai frumoase cărţi din România», volumele româneşti nu ar fi făcut parte, nici anul acesta, din expoziţia «Cele mai frumoase cărţi din lume» de la Leipzig. Şi nici nu ar fi intrat în competiţia internaţională. Doar existenţa unor competiţii naţionale, care şi-au asumat selectarea unor cîştigători, au făcut posibil acest lucru. Ne bucurăm aşadar de faptul că am intrat în normalitate şi sîntem mîndri că unul dintre titlurile româneşti este finalist în cadrul acestei prestigioase competiţii internaţionale.” (Headsome Communication)

Târgul de Carte de la Leipzig este al doilea eveniment de profil din Germania, după cel de la Frankfurt, şi unul dintre cele mai importante puncte de întîlnire pentru scriitorii şi editorii din Europa Centrală şi de Sud-Est.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Intalnire cu poeta Marta Petreu

Next Article

Turneu german al Gabrielei Adamesteanu

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
0
Share