fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Cele mai vandute carti LITERA la Gaudeamus 2014

_MG_9813În cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2014, Litera și-a întâmpinat cititorii cu o ofertă editorială bogată, pentru adulți și copii, titluri noi de foarte bună calitate, reduceri de preț între 25 și 70% și evenimente deosebite. Prezența editurii Litera s-a remarcat la această ediție Gaudeamus prin acțiuni aniversare dedicate cititorilor, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de existență.

Pe primele trei locuri ale titlurilor Litera pentru adulți, vândute la Gaudeamus 2014, se află Ură, prietenie, dragoste, căsătorie, Fugara și Dragă viață de Alice Munro, câștigatoarea Premiului Nobel 2013.

Urmează volumele de versuri ale lui Mircea Dinescu, Întoarcerea barbarilor și Vino în rochia ta simplă de stambă, lansate în prezența autorului, a lui Alex Ștefănescu și Mihaelei Moroșanu. Poezia lui Dinescu reprezintă o radiografie brutal de exactă a vremurilor, manifestul unui poet-martor al Atlantidei comuniste ce s-a scufundat.

Pe locul șase al vânzărilor se află volumul Patrimoniul umanității. Cele mai frumoase locuri din lume. Toate siturile UNESCO, lansat în prezența lui Theodor Paleologu, Bedros Horasangian, Augustin Ioan, Mihaela Căpățână și Ilieș Câmpeanu.

Secretele Verei Atkins. Povestea unei românce spion în al Doilea Război Mondial, de Sarah Helm, a fost, de asemenea, un volum care a captat interesul cititorilor la Gaudeamus 2014, aflându-se pe locul șapte în topul vânzărilor. Lansarea a fost făcută în prezența invitaților Adrian Cioroianu, Constantin Degeratu și Bedros Horasangian. Biografia lui Sarah Helm dezvăluie secretele celei despre care Ian Fleming, creatorul celebrului James Bond, spunea: „În adevărata lume a spionilor, Vera Atkins a fost șeful”.

Locul opt îi revine cărții Cântecul păsărilor de Sebastian Faulks, la a cărei lansare au participat Bedros Horasangian, Elisabeta Lăsconi, Liana Stanciu, Maia Morgenstern și Irina Ilie. Cu o galerie de personaje memorabile, de o mare complexitate psihologică, cu o scriitură de o intensitate şi o frusteţe tulburătoare, cu episoade capabile să răscolească sufletul oricărui cititor, romanul lui Sebastian Faulks este o emoţionantă meditaţie asupra naturii umane şi un omagiu adus soldaţilor britanici participanţi la Primul Război Mondial.

Vatican. Toate picturile și frescele marilor maeștri, un volum care înfățișează exhaustiv una dintre cele mai rafinate și mai importante colecții de artă ale lumii, s-a aflat în preferințele cititorilor, ocupând locul nouă al vânzărilor.

Locul zece pe lista celor mai vândute cărți Litera la Gaudeamus 2014 este ocupat de Răzbunarea Geografiei de Robert D. Kaplan. Autorul susţine că, pentru a înţelege evenimentele curente – conflictele religioase, războaiele, instabilitatea politică –, e de ajuns să aruncăm o privire asupra hărţii.

Dintre titlurile pentru copii, cele mai bine vândute au fost: Disney. Regatul de gheață, Vine Crăciunul, Violetta. Agenda mea de școală, Violetta. Rețetele Violettei și Cartea de aur a celor mai frumoase povești.

Micii fani ai cărților Violetta s-au bucurat de un spectacol extraordinar de muzică și dans, alături de Andra Gogan și trupa Amicii.

Comparativ cu anul precedent, vânzările Litera la Gaudeamus au crescut cu 20%. Numărul total al cărților vândute depășește 7000 de exemplare, din peste 1000 de titluri.

Comunicat de presa Editura Litera

Fotografii de Florian Gindila

_MG_0817 _MG_1194 _MG_1337 _MG_1857 _MG_9939

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

O altă poveste de toamnă-iarnă

Next Article

Lista Anutei: Zece carti romantice si amuzante

Related Posts

Total
0
Share