fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Cititul scade pofta de vandalisme

Cititul scade pofta de vandalisme. Un judecător din SUA a condamnat câțiva adolescenți acuzați de vandalism la… lectură. S-a întâmplat cu doi ani în urmă, când procurorul Alejandra Rueda, din Virginia, i-a obligat pe cinci tineri care desenaseră graffiti insultătoare pe o clădire istorică să citească. Ce s-a întâmplat între timp? Adolescenții nu au mai recidivat, iar repetarea exemplului și pentru alte cazuri a dus la scăderea infracțiunilor comise de minori. (We Forum)

Școlile din Barcelona retrag cărți considerate sexiste. 200 de titluri considerate sexiste sunt eliminate din mai multe școli din Barcelona. După ce unitatea de învățământ Tàber a luat această măsură, câteva alte școli din orașul spaniel vor lua exemplul, scoțând de pe lista lecturilor pentru copii volumele considerate a conține stereotipii legate de sex, printre care „Scufița roșie” și legenda Sfântului Gheorghe. (The Guardian)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Un Premiu Pulitzer pentru „Prophet of Freedom”, de David W. Blight. Frederick Douglass este unul dintre cei mai faimoși oratori și teoreticieni ai lumii. Undeva, la început, era un sclav fugar.Povestea alchimiei uimitoarei transformări i-a adus lui Blight un Premiu Pulitzer la secțiunea carte de istorie. (Nytimes)

Sunetul cărții și succesul afacerii. Warren Buffett își petrece 80% din timp citind. Bill Gates parcurge o carte în fiecare săptămână. Cum să rămâi conectat la lumea cărții dacă se mărește familia și ai pornit o afacere, în timp ce se publică 1.000 de volume pe zi? Cu o aplicație iPhone, care permite ascultarea cărților, ceea ce poate genera un succes neașteptat al afacerii personale. (Fast company)

Elevi în „bătălia cărților”. Peste 150 de elevi din 94 de școli din Colorado Springs au luat parte la „bătălia cărților”, după ce au citit 40 de volume prestabilite și s-au întâlnit apoi să se întreacă într-o competiție pe teme din lecturile respective. (Koaa com)

Seria „Game of Thrones”, la… primul final. Fanii seriei „Game of Thrones”, care au parcurs cu nesaț cele 4.000 de pagini ale cărților lui George R.R. Martin, cred că adevăratul sfârșit al poveștii este undeva departe, peste ani. (Dallas News)

Cărți pentru suferinzii de anxietate. Anxietatea afectează circa 264 de milioane de persoane în toată lumea. Există, însă, cărți recomandate de psihologi de renume, care pot ajuta în lupta cu această condiție medicală. Una dintre ele este „Anxiety and Phobia Workbook”, care oferă o multitudine de modalități de a gestiona anxietatea, mijloace recomandate de specialiști de top, ca Sheela Raja sau Ramani Durvasula. (Goodhousekeeping)

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Ziua Devoratorilor de Cărți

Ziua Devoratorilor de Cărți - reduceri până la 70%

Next Article
Elefant

De Ziua Internațională a Cărții, românii au plasat peste 15.000 de comenzi pe elefant.ro

Related Posts

Total
0
Share