fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Club de carte Litera cu Marius Constantinescu (26 ianuarie 2022)

Colibri

Clubul de carte Litera continuă în 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭 𝐥𝐢𝐯𝐞, 𝐩𝐞 𝐳𝐨𝐨𝐦, cu ediția numărul 86.

Evenimentul va avea loc miercuri, 26 ianuarie 2022, de la ora 19:00, alături de moderatorul evenimentului, Marius Constantinescu. Se va dezbate romanul „Colibri” de Sandro Veronesi – o poveste magistrală pe care criticii literari au asemănat-o cu un cabinet de curiozități plin cu minunății.

Cartea poate fi comandată cu reducere de aici.

Volumul „𝐂𝐨𝐥𝐢𝐛𝐫𝐢” de Sandro Veronesi a apărut la Editura Litera în colecția „Clasici contemporani”, în traducerea Oanei Boșca-Mălin și a Cristinei Gogianu. Cartea spune povestea lui Marco Carrera, un oftalmolog de profesie, care are o capacitate aproape supranaturală de a rămâne mereu pe loc, în timp ce lumea din jurul lui se află în permanentă schimbare.

Dar, la fel ca pasărea colibri, care are nevoie de șaptezeci de bătăi de aripi pe secundă ca să rămână acolo unde este deja, și Marco își folosește toată energia pentru a rămâne în același punct fix, iar efortul pe care-l presupune această mișcare-n nemișcare este mistuitor.

Romanul a fost distins în 2020 cu premiul Strega, cel mai imporant premiul literar italian actual. Cartea urmează să fie ecranizată în regia Francescăi Archibugi.

Considerat unul dintre cei mai importanți scriitori italieni contemporani, Sandro Veronesi s-a născut la Florența în 1959. Este licențiat în arhitectură. Printre primele sale scri­eri se numără: Per dove parte questo treno allegro (1988), Gli sfiorati (1990), Venite venite B-52 (1995), Forța trecutului (La forza del passato, 2000, Premiul Viareggio și Premiul Campiello), Ring City (2001).Romanul Haos calm (Caos calmo, 2005) a câștigat Premiul Strega în 2006, iar în 2008, Prix Femina étranger și Prix Méditerranée, fiind tradus în 20 de țări. Au urmat alte volume, printre care: Arde Troia (Brucia Troia, 2007), XY (2010, Premiul Superflaiano), Viaggi e viaggetti (2013), Terre rare (2014, Premiul Bagutta), Non dirlo. Il Vangelo di Marco (2015), Un dio ti guarda (2016), Cani d’estate (2018). Cel mai recent roman al său este Colibri (Il colibrì), 2019.

Participarea la Clubul de carte Litera va fi asigurată în limita a 30 de locuri. Pentru participare, vă rugăm să completați formularul de mai jos. Înscrierile sunt deschise până 𝐦𝐚𝐫𝐭̦𝐢, 𝟐𝟓 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐, 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟒:𝟎𝟎. Dacă locurile disponibile se vor ocupa înainte de data limită de înscriere, formularul se va închide automat 👉https://forms.gle/gy7xYYb2fvyzkx868

bogdan
Total
6
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
𝑳𝒂𝒅𝒚 𝑴𝒂𝒄𝒃𝒆𝒕𝒉 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒕̦𝒆𝒏𝒔𝒌

În curând la Humanitas: 𝐋𝐚𝐝𝐲 𝐌𝐚𝐜𝐛𝐞𝐭𝐡 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐭̦𝐞𝐧𝐬𝐤, de 𝐍𝐢𝐤𝐨𝐥𝐚𝐢 𝐋𝐞𝐬𝐤𝐨𝐯

Next Article
Ce va face Danny

Noutăți Litera pentru copii: colecția Ce va face Danny

Related Posts
Bookfest 2022
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2022

În perioada 1-5 iunie, Editura Litera este prezentă la Târgul de Carte Bookfest și suntem mai nerăbdători ca…

Total
6
Share