fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Comunism Inc.: Humanitas ne invită la o dezbatere despre curaj, compromis si memorie

Comunism Inc.

Va asteptam la Libraria Humanitas de la Cismigiu miercuri, 2 noiembrie, ora 19, la lansarea cartii Comunism inc. Istorii despre o lume care a fost, o dezbatere despre curaj, compromis si memorie cu Ioan Stanomir, Angelo Mitchievici, Eugen Negrici, Andreea Rasuceanu si Cristian Vasile.

In Comunism inc. Istorii despre o lume care a fost, Angelo Mitchievici si Ioan Stanomir exploreaza zona de umbra constituita de ”emigratia interioara/exilul intern” din Romania comunista. Este vorba de acel segment intelectual care, in cele doua decenii dintre 1944 si 1964, a refuzat sa accepte dictatul Partidului Muncitoresc Roman, ducand mai departe traditia libertatii si pluralismului. Volumul propune o imagine in oglinda, prin contrapunerea celor doua ipostaze care ilustreaza conditia intelectuala sub comunism: pe de o parte, participarea entuziasta si complicitatea cu crima si represiunea; pe de alta parte, asumarea demnitatii ca modalitate de reafirmare a umanismului si pluralismului.

Comunism inc. este o suita de portrete ce reda complexitatea morala si intelectuala a deceniilor in care se naste Republica Populara Romana. Ea este, simultan, o meditatie despre turpitudinea intelectuala, dar si un omagiu adus celor care, in tacerea exilului sau a emigratiei interne, au scris cu gandul la un viitor al libertatii.

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Anul în care te-am întâlnit

Anul în care te-am întâlnit, de Cecelia Ahern

Next Article
ups

UPS! Azi iar scad prețurile - campanie cu reduceri mari la cărți

Related Posts

Total
0
Share