fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Concursul Humanitas in licee se pregateste de Marea Finala

concursh-2013-1

Marea Finala a Concursului Humanitas in licee, un concurs de cultura generala aflat la cea de-a doua editie, va avea loc in Aula Bibliotecii Nationale, sambata, 15 iunie, la ora 11.00.

Sambata, 15 iunie, la ora 11.00, cele doua echipe finaliste in Concursul Humanitas in licee vor fi fata in fata in ultima etapa care se va desfasura in Aula Bibliotecii Nationale.

Colegiile Nationale “Emanuil Gojdu” din Oradea, finalisti si anul trecut, castigatori ai primei editii, si “Emil Racovita” din Cluj au acumulat cele mai multe puncte (s-a intamplat ca punctajul lor sa fie egal, 66 de punte) si au ajuns in marea Finala a Concursului Humanitas in licee. Au fost cele mai bune echipe din 25 de licee, din 11 orase.

Tema acestei etape finale este Intre Orient si Occident. Intrebarile pe care le vor primi cele doua echipe sambata pe scena Aulei Bibliotecii Nationale au fost concepute de scriitoarea Ioana Parvulescu si de editorul Vlad Russo si se refera strict la bibliografia pe care au primit-o elevii la finalul celei de-a t! reia etape: Intre Orient si Occident de Neagu Djuvara si Ce am auzit de la altii de Radu Rosetti.

Trofeul si premiul cel mare vor fi inmanate de Gabriel Liiceanu si Ioana Parvulescu.

concursh-2013-3

Concursul este la a doua editie, s-a derulat pe durata anului scolar 2012–2013 si a avut patru etape cu o bibliografie Humanitas. Pentru prima etapa, Caragiale, intrebarile au fost create de scriitorul Dan C. Mihailescu din cartea Viata lui I.L. Caragiale de Serban Cioculescu si din volumul propriu, I.L.Caragiale si caligrafia placerii. Despre eul din scrisori; pentru a doua etapa, Fizica, intrebarile au fost concepute de dramaturgul Vlad Zografi din Minunata lume a domnului Tompkins de George Gamow si Sase lectii usoare de Richard P.Feynman; pentru cea de-a treia, Odysseia, autorul intrebarilor a fost Gabriel Liiceanu, iar cartea din bibliografie a fost chiar Odysseia. Concursul s-a desfasurat cu public, fiecare liceu avand la el in oras rolul de gazda, prin rotatie.

Elevii finalisti si spectatorii se vor bucura de frumusetea intrebarilor-poveste. Indiciile din prima parte a intrebarii tin de specificul cartii si al povestii, iar un raspuns primit dupa citirea lor primeste doua puncte. Din ce in ce mai numeroase si mai clare, indiciile din a doua parte aduc un singur punct.

Cea de-a treia editie a Concursului Humanitas in licee va incepe in septembrie 2013, se va derula pe durata anului scolar 2013–2014 si va avea patru etape: Povestirile biblice, Numerele naturii, Mozart si In fata unei picturi.

Comunicat de presa Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Peste 70 de carti bune de citit la plaja

Next Article

65% reducere la 32 de romane celebre

Related Posts

Total
0
Share