fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Crevice, revistă de literatură și multimedia

Crevice

La începutul lunii iunie 2017 a apărut primul număr al revistei de literatură și multimedia Crevice (www.crevice.ro). Echipa redacțională este formată din scriitori, traducători și cercetători specializați în artă: Andra Rotaru (fondator, editor coordonator), Iulia Dondorici (editor coordonator), Monica Manolachi, Ana Maria Negoiță, Arina Rotaru, Anca Roncea, Henry Finch și Toby Altman (editori).

Într-un spațiu literar care tinde tot mai mult spre intersecția dintre arte, hibridizare, anagramare, experiment și performance, revista Crevice propune publicului rubrici cu caracter multimedia și multilingv, publicând creații inedite ale scriitorilor care lucrează atât cu textul, cât și cu tehnici și instrumente specifice altor domenii: video, sound, grafică, animație, tehnologie inovativă etc. Revista aduce în paginile ei autori de poezie vizuală, poezie sonoră, artiști care îmbină dansul cu literatura, poezia cu video-ul, și care creează texte-discurs, texte-manifest, literatură LGBTQ+, precum și literatură cu mesaje sociale și antirasiste.

Având în vedere caracterul ei interactiv și multilingv, revista inițiază și încurajează dialogul dintre traducători și autori în cadrul programelor de traducere din universități, cât și deschiderea autorilor români către o audiență internațională.

În numerele următoare, scriitoare din mișcările de avangardă internațională, ale căror texte sunt inaccesibile cititorilor români – printre care, Céline Arnauld (n. 1885, România – m. 1952, Franța) și Unica Zürn (n. 1916 – m. 1970, Germania) – vor apărea pentru prima dată în limba română, în mediul digital, datorită cercetărilor întreprinse de traducători și filologi români din diferite centre universitare din România și din Europa.

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți ieftine

Reduceri de până la 80% și transport gratuit la mii de cărți

Next Article
Adrian Mihălțianu

Cum vor fi următorii 30 de ani? Discuție cu Vlad Petreanu și Adrian Mihălțianu

Related Posts

Total
1
Share