fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Cu bookurie va recomandam cea mai noua aparitie la Herald: “Despre natura umana”, de Edward O. Wilson

Acum ceva vreme sporovaiam cu Vlad despre carti, colectii si, bineinteles, Herald. S-a lasat cu o propunere tare, tare onoranta pentru micuta noastra intreprindere online. Anume, sa alegem un titlu dintre cele care urmau sa apara la Editura Herald pe care sa-l recomandam si putin altfel, nu doar printr-o recenzie sau prezentare a unui comunicat de presa. Asa se face ca daca o sa va cumparati cea mai noua aparitie de la Herald, “Despre natura umana”, o sa gasiti intre copertele cartii si un semn de carte de pe care cu bookurie va facem cu mana :) Asadar, cu drag recomandam si cum noi suntem aici pentru a recomanda cititul si cumparatul de carte, o facem din toata inima si acum: cumparati, cititi!

despre natura umanaDespre carte

Despre natura umana – pentru care autorul a castigat premiul Pulitzer – este o lucrare indrazneata, plina de intrebari si raspunsuri despre devenirea naturii umane si a societatii. La momentul  aparitiei a iscat controverse aprinse in comunitatile stiintifice ale lumii, dar si in randul filosofilor si al altor oameni de cultura. Ideile lui Wilson, conturate cu foarte mare indrazneala si talent in aceasta carte, au dus la nasterea unei noi discipline stiintifice – sociobiologia – al carei obiect de cercetare este studiul comportamentului social al animalelor, intre care includem si omul, din perspectiva biologiei si a teoriei evolutioniste.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://www.edituraherald.ro/bookdetail.asp?cod_carte=551&title=Despre%20natura%20umana”]Cumpara cartea cu pret redus direct de la Herald[/button]

 

Wilson a dezvoltat principiile sociobiologiei pornind intai de la comportamentul insectelor sociale, in special furnicile, si le-a explicat in lucrarile sale The Insect Societies si Sociobiology. Cu foarte mult curaj si perseverenta s-a angajat apoi in explorarea din aceeasi perspectiva a comportamentului social uman, pe care il considera rezultatul evolutiei, un produs al interactiunii dintre factorii ereditari, influentele din mediu si trecutul istoric si cultural. Teza sa consta in demonstrarea faptului ca influentele sociale si culturale si agentii din mediu pot determina comportamentul uman numai pana la un punct, in cea mai mare parte mintea umana fiind modelata pe baza ereditatii genetice. Avand in minte misiunea de a unifica ramurile stiintifico-rationaliste si umaniste ale cunoasterii umane, Wilson porneste intr-o intreprindere unica, aplicand principiile nou-descoperitei sale abordari la intelegerea sexualitatii umane, a agresivitatii, a comportamentului religios si a celui moral.

Despre natura umana este o demonstratie a capacitatii stiintei de a explora insusi omul si o provocare lansata de Wilson generatiilor viitoare de savanti in rezolvarea celor mai vii dileme ale existentei umane, intre care si originea si natura religiei. – Gabriela Deniz
*
Implicatiile tezei lui Wilson sunt considerabile, pentru ca, daca sunt adevarate, nici un sistem politic, social, religios sau de gandire etica nu isi poate permite sa le ignore. – Nicholas Wade (New Republic)
*
De doua ori castigator al Premiului Pulitzer, Wilson este un scriitor cu o eleganta    pentru care nu face nici un efort si o concizie plina de stil, iar aceasta este una dintre cele mai reusite si mai importante dintre cartile sale. […] O lucrare seminala, remarcabil scrisa. – Robin McKie (The Observer)

Edward_Wilson_mareDespre autor:

Edward O. Wilson este considerat unul din cei importanti biologi si naturalisti ai lumii. Isi incepe cariera stiintifica, inca din adolescenta, prin studierea furnicilor si devine entomolog de renume mondial, fiind cel care a descoperit si decodat mare parte a sistemului de comunicare bazat pe feromoni al furnicilor. Este de doua ori laureat al premiului Pulitzer – o data pentru lucrarea tradusa aici si o data pentru lucrarea The Ants – si a impartit premiul Crafoord cu biologul american Paul Ehrlich, un premiu care se acorda din partea Asociatiei Regale Suedeze pentru Stiinta pentru recunoasterea meritelor oamenilor de stiinta din domenii care nu sunt vizate de premiul Nobel. Autor al peste douazeci de titluri, un mare inovator al conceptelor si ideilor, este promotorul unei noi paradigme a umanismului si adeptul sintezei in stiinta, considerand ca aceasta trebuie sa subscrie la efortul general uman de cunoastere a lumii, care reuneste atat stiintele naturii, stiintele exacte, cat si domeniile umaniste, cum sunt filosofia, antropologia, psihologia si sociologia.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

27% reducere la DVD-urile educationale Mediadocs: "Afla totul despre..."

Next Article

Pasionatii de SF si-au dat intalnire cu Nemira la Final Frontier

Related Posts

Total
0
Share